Yleisörajoitukset johtivat päätökseen – ErVi pelaa vuoden loput kotiottelut Mosahallissa

ErVi lähtee "evakkoon" eli palaa kotiin Mosanmäelle. Kuva: Anssi Koskinen

ErVi lähtee ”evakkoon” eli palaa kotiin Mosanmäelle. Kuva: Anssi Koskinen

Helsinkiläisseura EräViikien miesten F-liigajoukkue pelaa vuoden loput kaksi kotiottelua Tapanilan Mosahallissa.

Tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla ei saa ottaa yleisöä pääsarjapeleihin, joten parituhatta katsojaa vetävä Vantaan Energia Areena olisi kieltämättä iso areena melkein tyhjänä käytettäväksi. Mosahalli sen sijaan on jo miesten liigaan liian pieni kapasiteetiltaan, mutta poikkeustilanteessa ErVin kotikenttänä kelpo. Seuran naisten edustusjoukkue ja Divarin EV Akatemia pelaavat siellä muutenkin kotipelinsä.

Päätöksen takana ovat todennäköisesti viime viikon HUS-linjaukset, joiden perusteella yleisöä voidaan ottaa peleihin ilemeisesti aikaisintaan 10.1. vasta jälkeen. ErVillä on toki kotipelit myös 2.1. ja 10.1., mutta niiden suhteen ei ole tehty mitään päätöksiä. Aluehallintovirasto ei ole vielä linjannut mihin asti yleisökielto jatkuu pääkaupunkiseudulla.

Ainakin joulukuun ajan F-liigaa aiotaan jatkaa, vaikka yleisöä ei saisi ottaa kotipeleihin. Tammikuun suhteen ei ole vielä tiedossa mitään päätöksiä. Päätös on ollut seurojen ja liigan yhteinen.

Kaukalossa ErVin kausi on ollut hyvin vaikea ja vain 11 pistettä 14 otteluun kerännyt EV on sijalla 11 taulukossa. tämän viikon Tiikerit-peli onkin sille yllättäen hyvin tärkeä, sillä Tiikerit lymyilee kolmen pisteen päässä takana karsintaviivan alapuolella, yhden pelin vähemmän pelanneena. Pudotuspeliviivasta ErVi on seitsemän pisteen päässä.

ErVin joulukuun kotipelit:
18.12.2020 18:30 Mosahalli EräViikingit – Tiikerit
27.12.2020 17:00 Mosahalli EräViikingit – Jymy