Liigat

Ei tuomioita Kainulaiselle – ”Kyse on ollut tahattomasta tilanteesta”

27.01.
2021
Liigat

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Pääsarjojen kurinpitäjä on päättänyt, että Westend Indiansin Valtteri Kainulaiselle ei määrätä rangaistusta hänen mailansa osuttua vastapelaajan päähän F-liigan ottelussa Indians–Jymy 24.1.

Otteluvalvoja oli tehnyt videotutkintaapyynnön tilanteesta, jossa Valtteri Kainulaisen maila osui kontaktitilanteessa vastustajan päähän, ja videotuomari oli siirtänyt asian kurinpitäjän ratkaistavaksi.

Perusteluissaan kurinpitäjä lausuu:

Kiistatonta tutkittavassa asiassa on, että Kainulaisen maila osuu Lamminmäkeä päähän.

Kainulaisen luopuessa pallosta Lamminmäki ottaa vartalokontaktin Kainulaiseen. Pelaajien fyysisen kontaktin vuoksi Kainulainen joutuu voimakkaasti vaihtamaan peliasentoa, jolloin hänen mailaa pitävä käsi heilahtaa kohti Lamminmäkeä. Tässä vaiheessa maila osuu Lamminmäkeä pään seudulle.

Pelaaja on aina vastuussa mailastaan ja vastuussa turvallisesta pelaamisesta. Kiihkeissä pelitilanteissa on mahdollista, että varomattomia tilanteita tapahtuu ja kuten tässä tapauksessa maila nousee korkealle osuen vaarallisesti vastapelaajaa päähän. Katson kuitenkin, että kyse on ollut tahattomasta tilanteesta, tapaturmasta, mistä ei ole syytä antaa rangaistusta.

Päätökseen

Teksti: F-liiga

Aihetta puivat aiemmin viikolla Pääkallon mediatuomarit

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen