Liigat

Happee julkaisi vastineen KKR:n antamalle varoitukselle – ei ymmärrä eikä hyväksy päätöstä

07.01.
2021
Liigat

Happee ei ollut tyytyväinen Classic-pelistä saamaansa varoitukseen. Kuva: Esa Jokinen


Happee julkaisi kotisivuillaan vastineen Kilpailu- ja kurinpitoryhmältä saamastaan varoituksesta. Pääkallo julkaisee jyväskyläläisten vastineen kokonaisuudessaan.

KKR määräsi Happeelle varoituksen äänin 2–1. Vyyhti sai alkunsa otteluvalvojan aloitteesta. Otteluvalvoja raportoi pelikiellossa olleen Peter Kotilaisen seuranneen ottelua katsojana. Jyväskylän alueen koronaohjeistusten mukaan katsojia ei saisi päästää otteluihin.

Tarkemmin KKR:n päätöksestä voit lukea tästä.

”Happee ei hyväksy ja ymmärrä KKR:n päätöstä” -nimeä kantanut Happeen vastine:

Salibandyliiton kilpailu- ja kurinpitoryhmä määräsi Happeelle varoituksen turvallisuusmääräysten laiminlyönnistä 29.12. pelatussa ottelussa Happee–Classic. Pelikiellossa oleva Peter Kotilaisen seurasi ensimmäistä erää katsomon vastakkaiselta puolelta. Paikka olisi ollut muutoin oikea, mutta kurinpitoryhmä tulkitsi Kotilaisen olleen katsoja ja voimassaolevien Jyväskylän kaupungin koronarajoitusten vuoksi peleihin ei saa ottaa katsojia. Päätös ei ollut kurinpitoryhmässä yksimielinen.

Happee ei osannut ajatella, että pelikiellossa oleva pelaaja pitää tulkita katsojaksi. Happeessa luultiin, että hän on pelaaja, joka ei saa pelata tai oleskella muiden pelaajien kanssa kyseisessä ottelussa. Väärä käsitys johtui siitä, että kilpailusäännöissä luetellaan alueet, missä pelikiellossa oleva pelaaja ei saa oleskella ja todetaan, että saa käytännössä oleskella vain yleisölle tarkoitetulla alueella. Säännöissä ei sanota, että pelaaja on tällöin katsoja.

Happee pahoittelee virheellistä tulkintaansa. Seuralle on tästä tullut merkittävää mainehaittaa. Happee ei ymmärrä ja hyväksy kurinpitoryhmän päätöstä, koska käytäntö muilla paikkakunnilla on ollut sellainen, että ottelukokoonpanojen ulkopuolella olevat pelaajat ovat seuranneet oman joukkueensa otteluita ilman seuraamuksia. Näitä henkilöitä ei ole tällöin ole muuallakaan tulkittu katsojiksi.

Happee ottaa varoituksen vakavasti ja ryhtyy sen vaatimiin toimiin ja tiukentaa merkittävästi ottelutapahtumassa olevien henkilöiden valintaa ja valvontaa. Happee on suhtautunut koko koronapandemian aikana vallitseviin koronaohjeisiin ja -rajoituksiin vakavasti.

Jaakko Tiira
Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira