Liigat

IFF:ltä lisää joustoja kansainvälisiin siirtoihin – paluusiirtojen takarajaa pidennettiin

12.01.
2021
Liigat

Niko Einiö on yksi Steelersin NLB:stä tulleista lainapelaajista. Kuva: Ari Arola

IFF julkaisi marraskuussa väliaikaisia joustoja kansainvälisiin siirtoihin koronapandemiasta johtuen. Nyt se tiedotti, että kansainvälisiä paluusiirtoja voi tehdä myös alkuperäiseksi takarajaksi määritellyn tammikuun 15. päivän jälkeen.

Päätöksen siirtotakarajan jatkamisesta teki IFF:n hallitus. Takarajan siirtäminen koskee nimenomaan paluusiirtoja, eli pelaaja saa palata maahan, jonka kausi on keskeytetty koronatilanteen takia.

IFF:n tiedotteessa kerrotiin sen saaneen pyyntöjä paluusiirtoajan jatkamiselle useista maista. Koronatilanteen kehittyminen on lykännyt pelien jatkamista.

– Antaakseen pelaajille mahdollisuuden pelata haastavana aikana, IFF:n hallitus hyväksyi poikkeuksen siirtosääntöihin koronan takia, IFF:n pääsihteeri John Liljelund kommentoi tiedotteessa.

Siirtosääntöihin tehtiin seuraavanlaisia höllennyksiä:

Pelaaja, joka on siirtynyt alkuperäisen siirtoajan puitteissa maasta, jonka sarjat on keskeytetty tai laitettu tauolle koronatilanteen takia, voi siirtyä takaisin myös tammikuun 15. päivän jälkeen.

Jos pelaaja on kuitenkin pudonnut, noussut, pelannut pudotuspeleissä tai playouteissa maassa, johon hän on siirtynyt, pelaaja ei ole oikeutettu siirtymään ennen varsinaisen siirtokauden alkamista, 1.7.2021. Normaalit siirtomaksut ovat voimassa, poislukien paluusiirrot, jotka tullaan aina käsittelemään Express-siirtoina, mutta niistä maksetaan tavallisen siirron maksu.

* Tavallisen siirron hinta on 220 Sveitsin frangia (n 206€, käsitellään viikossa). Express-siirron hinta on 330 Sveitsin frangia (n. 308€, käsitellään päivässä)

Siirtotakarajan jatkaminen on merkittävä uutinen, etenkin Miesten F-liigassa ja Divarissa pelaaville NLB-pelaajille. Eli Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaaville.

F-liigassa pelaavia NLB:n lainamiehiä ovat muun muassa Steelersin Niko Einiö ja Pieti Alatalo, OLS:n Kalle Keskitalo sekä Nokian KrP:n Valtteri Viitakoski. Divarissa Sveitsistä lainoilla ovat O2:ssa pelaavat Iiro Kinnunen ja Juha Rautiainen sekä SB Vantaan kaksikko Tuomas Savukoski ja Keni Rautio.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira