Ulkomaat

Kansainvälinen siirtolista: Mika Kohoselle tehtiin pelaajasiirto Happeesta Storvretaan – ”Hän ei tule pelaamaan meillä”

15.01.
2021

Mika Kohonen on vaikuttanut Storvretan valmennustiimissä viime vuoden alusta lähtien. Kuva: perwiklund.se

Suomen kaikkien aikojen ykköspelaajan Mika Kohosen pelaajaoikeudet siirtyvät kansainvälisen siirtolistan mukaan Happeesta Storvretaan. Huippuseuran päävalmentajan mukaan lajilegendaa ei kuitenkaan nähdä kaukalossa.

Myös IFF tiedotti Kohosen pelaajasiirrosta viikottaisessa Top transfers of the week -jutussaan. Toukokuussa 44 vuotta täyttävän Kohosen pelaajasiirto astui voimaan perjantaina 15.1.

Kohonen pelasi viime kaudella Happeessa, mutta kausi päättyi joulukuussa 2019 leikkaushoitoa vaatineeseen akillesjännevammaan. Vuoden 2020 alussa Kohonen liittyi jo pelaajana edustamansa Storvretan valmennustiimiin, jossa suomalaislegenda vaikuttaa edelleen.

Uppsalaisjoukkueen päävalmentaja Oscar Lundin kertoi kuitenkin Innebandymagazinetille, että Kohonen ei ole hyppäämässä penkin takaa kaukaloon.

– Hän ei tule pelaamaan meillä. Hän on apuvalmentaja ja kuntoutuu edelleen loukkaantumisestaan. Mutta koska hän harjoittelee kanssamme ja on osa Storvretaa, oikeudet oli järkevää siirtää tänne, Lundin kommentoi ruotsalaisaviisille.

Lundin paljasti myös, että vaikka Kohonen harjoittelee Storvretan kanssa, hän ei osallistu treenien peliosuuksiin.

Toisaalta asian voi kääntää myös niin, että Storvreta tuskin olisi tehnyt Kohoselle pelaajasiirtoa, jos paluu kaukaloon olisi täysin poissuljettu. Kohonen ei myöskään ole missään vaiheessa ilmaissut mittavan uransa päättymisestä.

Lähteet: IFF, Innebandymagazinet

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira