Kevään MM-kisoihin valmistautuvan U19-tyttöjen leiriryhmä valittu – ”Ei varmaan enää isoja muutoksia tule lopulliseen kisaryhmään”

U19-tyttöjen maajoukkue leireili viimeksi syyskuussa. Kuva: Salibandy.fi

U19-tyttöjen maajoukkue leireili viimeksi syyskuussa. Kuva: Salibandy.fi

Salibandyliitto julkaisi alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen leiriryhmän. Toukokuun MM-kisoihin valmistautuva joukkue leireilee Eerikkilässä torstaista sunnuntaihin (4.-7.2.).

Leirille valittiin 20 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia. Vahvimmin edustettuna on turkulainen FBC Loisto, jonka riveistä leirille valittiin seitsemän pelaajaa. EräViikingeistä leirille matkaa viisi nuorta taituria.

– Edellisestä tapahtumasta on aikaa, joten nyt palautellaan aika kokonaisvaltaisesti pelillisiä periaatteita mieliin, mitä meillä maajoukkueympäristössä painotetaan, päävalmentaja Jani Lipsanen avasi tiedotteessa.

– Lisäksi hieman pureudutaan erikoistilannepelaamiseen, kun kisat lähestyvät. Tärkeimpänä on kuitenkin ihan vaan yhdessä oleminen ja yhteishengen nostatus. Tässä ei varmaan enää isoja muutoksia tule lopulliseen kisaryhmään, ja nyt ollaan ensimmäistä kertaa minun aikanani tiiviimmällä porukalla yhdessä, joten yritetään ottaa siitä kaikki irti. Lisäksi on toki kiinnostavaa nähdä, miten pelaajille asettamamme tavoitteet esimerkiksi fysiikan osalta on saavutettu. Kisoihin on kuitenkin aikaa enää kolme kuukautta, eikä sillä puolen enää ehdi isoja asioita.

Lipsanen kertoi, että pelillisesti U19-tyttöjen maajoukkue jatkaa edellisen päävalmentajan Aki Vilanderin alulle panemaa prosessia. Tuleva leiriryhmä on lähellä lopullista kisakokoonpanoa.

– Leirille on valittu meidän näkemyksemme mukaan se ryhmä, joka olisi kisajoukkue tällä hetkellä valittavina olevista pelaajista. Toki sieltä puuttuu esimerkiksi Jasmiina Järvinen, jota ei Sveitsistä lähdetty tässä tilanteessa matkustuttamaan leirille. Lisäksi muutama pelaaja oli aivan hilkulla, että tullaanko valitsemaan mukaan. Eli kyllä siellä vielä MM-ehdokkaita on tämän ryhmän ulkopuolellakin.

Eerikkilään kutsuttu ryhmä:

Maalivahdit
Minnie Heininen, FBC Loisto
Juulia Kataja, SB-Pro
Emma Mannila, Classic

Puolustajat
Julia Kaan, SS Rankat Ankat
Nea Keihäs, FBC Loisto
Iida Mettälä, FBC Loisto
Emilia Pietilä, FBC Loisto
Anni Räisänen, EräViikingit
Ulla Valtola, FBC Loisto
Cira Virta, EräViikingit
Milla Ylikojola, EräViikingit

Hyökkääjät
Suvi Hämäläinen, Koovee
Meri-Helmi Höynälä, SB-Pro
Alisa Kettunen, PSS
Elli Kylmäluoma, SS Rankat Ankat
Tuulia Lahti, FBC Loisto
Alma Laitila, Classic
Inka Lippojoki, EräViikingit
Sofia Mittentag, EräViikingit
Pinja Myllymäki, Pirkkalan Pirkat
Jemina Ruostila, Koovee
Sanni Uimarihuhta, SS Rankat Ankat
Maija Väätäjä, FBC Loisto

Taustat
Jani Lipsanen, Päävalmentaja
Hannu Santanen, Valmentaja
Ville Turunen, Valmentaja
Toni Varis, Valmentaja
Niina Lahti, Huoltaja
Henna Autio, Fysioterapeutti
Tapio Hämeen-Anttila, Joukkueenjohtaja

Lähde: Salibandyliiton tiedote