Viikon tulokset

Kuopiossa huima nousu ja viheltämättä jäänyt maali, SB-Pro tuuletti runkosarjan voittoa – Pääsarjojen tulokset ja koosteet viikolla 4

31.01.
2021
Viikon tulokset

Naisten F-liigan runkosarjan voitto ratkottiin lauantaina Oulussa. Kuva: Ari Arola

Naisten A-sarjan runkosarja paketoitiin lauantaina. Miesten puolella draamaa riitti etenkin sunnuntai-iltana Kuopiossa.

Miesten liigan putoamistaisto tiivistyi. Welhot näytti jo taipuvan OLS:lle, joka siirtyi 4–1-johtoon ajassa 54:24. Welhot kuitenkin kiri ilman maalivahtia tasoihin ja voitti rankkareilla. Ottelun lopussa nähtiin myös erikoinen tilanne, kun OLS:n Eetu Ijäs näytti toimittavan pallon verkkoon toiseksi viimeisellä minuutilla OLS:n johtaessa vielä 4–3. Tuomari ei kuitenkaan havainnut pallon pomppineen verkon laahukseen, eikä maalia vihelletty.

Kaksi pistettä poiminut Welhot nousi Jymyn kanssa tasapisteisiin, mutta ei päässyt vielä pois jumbosijalta, sillä nurmolaisten maaliero on parempi.

Miesten liigan ”pääpäivä” oli lauantai. Kahden hattutempun viikkoa viettänyt Tuomas Iiskola johti Oilersin selvään 8–3-voittoon Nokiasta. Lauantain tapahtumarikkain ottelu nähtiin kuitenkin Tampere Areenalla. Classic ja EräViikingit takoivat yhteensä 20 maalia isäntien kirjattua 11–9-voiton. Tunteet kuumenivat etenkin toisessa erässä. Oskari Heikkilä sai viiden minuutin jäähyn vaarallisen näköisestä jalkakontaktista ja hetkeä myöhemmin Juha Kivilehto näki punaista huiskittuaan ErVi:n Jani Kukkolaa poikittaisella mailalla maalineduskahakassa.

Happee jatkoi vahvoja otteitaan voittamalla lauantain SPV:n ja sunnuntaina Tiikerit. Voitoilla se nousi molemmat pelinsä tällä viikolla hävinneen LASB:n ohi viidenneksi.

Naisten A-sarjassa paketoitiin runkosarja. Voittajaksi selvisi lopulta SB-Pro vaikka se taipuikin toiseksi tulleelle SSRA:lle lauantaina jatkoajan jälkeen 5–6. Kärkikaksikko päätyi tasapisteisiin, mutta nurmijärveläiset ottivat Ankkoja enemmän varsinaisen peliajan voittoja. PSS hyytyi kolmanneksi sen saatua vain yhden pisteen otteluista ErViä ja Loistoa vastaan.

Ylempään sijoitussarjaan jatkavat siis Pro, SSRA ja PSS. Alempaan sijoitussarjaan tiensä selvittivät Loisto, kahdesti viikolla voittanut Classic sekä TPS:n päätöskierroksella 5–3 kaatanut Koovee. TPS ja ErVi taas jatkavat playoff-karsintohin B-sarjan kärkijoukkueita vastaan.

Divarissa taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista sai lisää liekkiä hiillokseen. LNM voitti sunnuntaina Rangersin 4–3 ja nousi kahdeksanneksi. Myös kotiedusta käydään tiivis taisto, sillä M-Team voitti SaiPa:n sekä lauantain että sunnuntaina ja nousi lappeenrantalaisten ohi neljänneksi. Sarjan hännillä SB Vantaa sen sijaan nousi jo neljän pisteen päähän EV Akatemiasta voitettuaan lauantaina Limingan kotonaan 8–5.

Miesten F-liiga

Maanantai 25.1.
EräViikingit – LASB 5-4

Tiistai 26.1.
Steelers – Oilers 6-12

Keskiviikko 27.1.
Classic – LASB 8-7

Perjantai 29.1.
Indians – TPS 3-4

Jymy – Nokian KrP 4-14

Lauantai 30.1.
Oilers – Nokian KrP 8-3

LASB – OLS 3-4 Juhani Järvenpään ottelukuvat

Classic – EräViikingit 11-9 Esa Takalon ottelukuvat

Happee – SPV 6-5 Esa Jokisen ottelukuvat

Sunnuntai 31.1.
SPV – Steelers 11-5 Juha Käenmäen ottelukuvat
Tiikerit – Happee 3-4

Welhot – OLS 5-4 rl.

Naisten F-liigan A-sarja

Tiistai 26.1.
Classic – TPS 3-1 Esa Takalon ottelukuvat

Keskiviikko 27.1.
PSS – EräViikingit 6-7 rl.

Lauantai 30.1.
Classic – EräViikingit 7-2 Esa Takalon ottelukuvat

TPS – Koovee 3-5
SSRA – SB-Pro 6-5 ja. Ari Arolan ottelukuvat
FBC Loisto – PSS 10-5

Naisten F-liigan B-sarja

Torstai 28.1.
Steelers – ÅIF 3-8 Juhani Järvenpään ottelukuvat

Lauantai 30.1.
SaiPa – LoSB 12-4
Pirkat – Welhot 13-1

Divari

Maanantai 25.1.
Rangers – EV Akatemia 7-4

Tiistai 26.1.
M-Team – SB Vantaa 11-4

Perjantai 29.1.
FBC Turku – EV Akatemia 8-6

Lauantai 30.1.
Pirkat – Hawks 6-7
M-Team – SaiPa 9-5
Josba – Koovee 6-7 ja.
SB Vantaa – LNM 8-5
Rangers – Karhut 4-6
ÅIF – O2-Jyväskylä 11-5

Sunnuntai 31.1.
SaiPa – M-Team 4-5
Rangers – LNM 3-4

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira