Juniorit

Pelaajasiirtojen takaraja siirtyy kuukaudella – uusi takaraja helmikuun puolivälissä

15.01.
2021
Juniorit

Kuvituskuva: Ville Vuorinen

Salibandyliiton hallitus on päättänyt koronatilanteen aiheuttaman pelitauon vuoksi siirtää pelaajasiirtojen takarajaa kuukaudella eteenpäin, liitto tiedottaa.

Myös kilpailusäännöissä määriteltyä A-C-junioreiden edustusoikeutta pelata valtakunnallisissa ja alueellisissa sarjoissa jatketaan.

Pelaajasiirtojen takarajaa siirretään 15.2 saakka. Kilpailusääntöjen 48§:ssä määriteltyä A-C-junioreiden edustusoikeutta pelata valtakunnallisissa ja alueellisissa sarjoissa jatketaan puolestaan 1.3.2021 asti.

– Salibandyn sarjatoiminta on pääsarjoja lukuun ottamatta ollut keskeytettynä 27.11.2020 lähtien ja taukoa tulee näin ollen vähintään 1,5 kuukautta. Jotta sarjoissa ehditään pelaamaan runkosarjat ja tarvittavat jatkopelit, kausi jatkuu vähintään kuukautta pidempään kuin normaalitilanteessa, kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen taustoitti tiedotteessa.

– Kilpailusäännöissä määritellyt pelaajasiirtojen ja A-C-junioreiden edustusoikeus valtakunnallisissa ja alueellisissa sarjoissa eivät vastaa Covid-19-tilanteessa tarkoitustaan, koska säännöissä määritellyt takarajat tulevat nykytilanteessa huomattavasti aikaisemmin kuin normaalitilanteessa. Pelaajasiirtojen takaraja 15.1. tarkoittaa normaalitilanteessa siirtojen päättymistä noin 1,5 kk ennen runkosarjojen päätöstä. A-C-junioreiden pelaaminen valtakunnallisissa ja alueellisissa sarjoissa päättyy normitilanteessa 1.2. eli noin kuukautta ennen runkosarjojen päättymistä, Vehniäinen jatkoi.

Teksti: Salibandyliitto

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira