Rantala ja Lirkki F-liigan kuukauden pelaajat – Vanhatalo vakuutti Divarissa

Joona Rantala vakuutti Petteri Nykyn joulukuussa. Kuva: Esa Takalo

Joona Rantala vakuutti Petteri Nykyn joulukuussa. Kuva: Esa Takalo

F-liigan joulukuun pelaajiksi on valittu Nokian KrP:n Joona Rantala sekä SB-Pron Jaana Lirkki. Valinnan tekivät tuttuun tapaan maajoukkuevalmentajat.

Duo oli liekeissä sarjoissaan joulukuun aikana. Rantala johti Nokian KrP:n ykkösvitjaa kovin tehoin joukkueen napatessa kolme voittoa kolmesta pelaamastaan ottelusta. Rantasen kokonaistehot kuukauden kolmessa ottelussa olivat 5+6=11.

– KrP:n ykköskenttä on ollut tehokas ja samalla puolustuspelaaminen on parantunut kauden edetessä. Rantala on ollut merkittävä tekijä kentällisessään, maajoukkuevalmentaja Petteri Nykky avaa.

Myös SB-Pron joulukuu oli voitokas. Joukkue nappasi kolme pistettä kuukauden molemmista peleistään. Lirkki oli isossa roolissa näissä kamppailuissa. Tästä kertovat myös teholukemat 4+5.

– Pro voitti molemmat ottelut ja Jaana teki yhdeksän pistettä kahteen peliin. Voi sanoa, että hän oli todella tärkeä lenkki noissa voitoissa, Lasse Kurronen lisää.

Kaksikko palkitaan tammikuun alun otteluissa.

Divarin kuukauden pelaajaksi joulukuussa valittiin Karhujen hyökkääjä Eero Vanhatalo. Hän on Divarissa kolmantena komeilevan Karhujen tämän kauden pistekakkonen.

Eero Vanhatalo oli Karhujen pistehai joukkueen joulukuun molemmissa otteluissa, kun porilaiset löivät kotonaan Rangersin 7-6 ja vieraissa Pirkat 9-5. Rangersia vastaan Vanhatalo teki maalin ja syötti kaksi, Pirkkain vieraana heilahti vastustajan verkko kahdesti.

Kaikkiaan Eero Vanhatalo on tehnyt syyyskauden 16 ottelussaan 16 maalia ja syöttänyt seitsemän. Plusmiinustilasto näyttää komeasti lukemaa +12.

Eero Vanhatalo, 22, on pelannut urallaan 94 Divarin ottelua tehoilla 62+35=42. Karhujen viimeisimmällä liigakaudella 2018-2019 Siikaisten Sisun kasvatti teki 26 ottelussaan kolme maalia ja syötti kahdeksan.

Teksti: Salibandyliitto