Ulkomaat

Ruotsalainen maalitykki solmi lopulta jatkopahvin Falunin kanssa – Kohosen piste-ennätys tähtäimessä

14.01.
2021
Ulkomaat

Alexander Galanta Carlström jatkaa Falunissa. Kuva: Juha Käenmäki/IFF

Ruotsin liigan kiiintotähtiin lukeutuva Alexander Galante Carlström, 31, jatkaa Falunissa seuraavat kaksi vuotta, muun muassa Innebandymagazinet uutisoi.

– Ottaen huomioon, että minulla on perhe ja viihdymme erittäin hyvin Falunissa, ajatukseni oli koko ajan tehdä jatkosopimus, mutta sopimuksissa on aina kaksi osapuolta, joiden täytyy päästä yhteisymmärrykseen, maalitykki kommentoi Falunin tiedotteessa.

Neuvottelut eivät mitä ilmeisemmin olleet aivan yksinkertaiset. Galante Carlström kertoi neuvotelleensa seuran kanssa pariinkin otteeseen. Hän kuitenkin lisäsi olevansa tyytyväinen, että sopimus saatiin tehtyä.

Ruotsalaislehti Sportexpressen kertoi vielä eilen, ettei lopullista yhteisymmärrystä sopimuksen sisällöstä oltu saavutettu vaikka sen tekemisestä oli suullisesti sovittu. Galante Carlström myös moitti seuraansa ja sanoi, että Falun on ottanut pelaajien jatkoja itsestäänselvyyksinä ja ollut myöhään liikenteessä jatkosopimusten kanssa. Tällä kertaa neuvottelut venyivät koronapandemian aiheuttaman epävarmuuden takia.

– Nämä ovat outoja aikoja. Isoja summia rahaa katoaa, kun joudumme pelaamaan ilman yleisöä. Pelaajana haluaisi tietenkään niin hyvän sopimuksen kuin mahdollista, mutta samaan aikaan haluat myös seuran selviytyvän. Meidän täytyy tulla puoliväliin vastaan, Galante Carlström sanaili Sportexpressenille.

Mika Kohosen piste-ennätys tähtäimessä

Maajoukkuehyökkääjä on tällä hetkellä SSL:n pistepörssissä neljäntenä. Kaikkien aikojen pistetilastosta Galante Carlström löytyy 737 runkosarjapinnallaan toiselta sijalta. Hän on 101 pistettä Mika Kohosta perässä.

Kun mukaan lasketaan myös pudotuspelipisteet, Kohonen on 140 pinnaa edellä. Ruotsalaissnaipperi tulee siis todennäköisesti ohittamaan suomalaissentterin kaikkien aikojen pistenikkarina.

– Pistetahdillani tulen nousemaan ykköseksi. Olisi erikoista, jos en nousisi. En kuitenkaan juuri ajattele sitä, 525 maalia urallaan takonut Falun-hyökkääjä sanoi Sportexpressenille.

– Hän on maailman paras maalintekijä ja tulee rikkomaan Mika Kohosen piste-ennätyksen, jos jatkaa nykytahdissaan. Hän on vertaansa vailla oleva maalintekijä ruotsalaisessa salibandyssa. Kun hän tekee maaleja, me yleensä voitamme, joten olen todella tyytyväinen, että hän on meillä myös tulevaisuudessa, Falunin urheilupomo Richard Hedlund iloiti seuran tiedotteessa.

Innebandymaganizetin mukaan Galante Carlströmin pitkäaikainen tutkapari Rasmus Enström ei ole vielä uusinut tähän kauteen päättyvää sopimustaan. Myös nuorisotähti Victor Wettengrenin sopimus loppuu tähän kauteen.

Lähteet: Innebandymagazinet, Sportexpressen

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira