Viikon top 5

Viikon top 5: Eniten runkosarjapisteitä miesten liigassa ilman ainuttakaan mitalia

10.01.
2021
Viikon top 5

Valtteri Kainulainen on takonut mukavan läjän pinnoja, mutta mitalit ovat jääneet haaveeksi. Kuva: Anssi Koskinen

Viikon top 5 -listalla perehdyttiin hieman triviaalimpaan aiheeseen. Listasimme viisi eniten pisteitä miesten liigan runkosarjassa tehnyttä pelaajaa, joiden palkintokaapista ei löydy yhtäkään mitalia.

5. Johnny Ojala

Divarin kaikkien aikojen pistelinko muistetaan ehkä paremmin sarjaporrasta alempaa, mutta Ojala ehti kylvää tuhoa myös kirkkaimmissa valoissa. Liigaurallaan Blue Foxia, Nurmon Jymyä, OLS:aa ja SPV:tä edustanut hyökkääjä iski 220 otteluun 137+130=267 pistettä. Pudotuspelejä Ojalan vyölle kertyi 23 kappaletta, vieläpä jokaisen neljän edustamansa liigaseuran riveissä, mutta mitali jäi haaveeksi.

4. Jussi Korhonen

Hämeenlinnalainen syöttökone edusti liigassa kaikkia kotikaupunkinsa seuroja: RuRu:a, Steelersiä ja Trackersia. Viimeiseksi liigakaudekseen (2010-11) Korhonen vaihtoi Classiciin. Tehopisteitä syntyi 237 otteluun 81+89=270 kappeletta. Korhonen nähtiin kahdesti mitalipeleissä, mutta sekä Trackersin että Classicin kanssa oli tyytyminen neljänteen sijaan. Korhosen liigauran viimeisessä ottelussa pronssimitali valui ohi suun Oilersin ratkaistua himmeimpien mitalien kohtalon jatkoajalla.

3. Valtteri Kainulainen

Listan ainoa nykyinen liigapelaaja on edustanut koko uransa Indiansia. Laiturin tililtä löytyy 193 liigapeliä ja 189+124=313 runkosarjapistettä. Kainulainen ja Indians ovat yltäneet kertaalleen välieriin, kaudella 2017-18. Tie nousi kuitenkin pystyyn Classicin käsittelyssä ja pronssipelissä espoolaiset taipuivat Nokian KrP:lle. Kainulainen tulee mitä todennäköisemmin nousemaan listan kakkoseksi jo tällä kaudella. Jos Heimo jää ilman mitalia tänä keväänä, kohoaa 28-vuotias Indians-ikoni luultavasti listan kärkeen jo ensi kaudella.

2. Arto Vainikainen

Vuonna 1982 syntynyt Vainikainen pelasi Divaria vielä viime kaudella NST:n paidassa. Työteliään hyökkääjän 286 runkosarjapeliä käsittänyt liigaura sujui yhtä Josbassa vietetty kautta lukuunottamatta Nakkisormissa. Vainikainen lapioi liigakentillä tehot 198+117=315. Pudotuspeliotteluita kertyi kuitenkin vain 14. Nekin olivat kaikki puolivälierävaiheen otteluita.

1. Petri Turunen

Kuopiolaislähtöinen Turunen kantoi koko liigauransa OLS:n sinikeltaisia värejä. Tätä nykyä SSRA:n naisten F-liigajoukkuetta luotsaava Turunen summasi parhaalla liigakaudellaan 59 pistettä, heikoimmalla 30 paunaa. 223 peliin syntyi kaikkiaan 192+147=337 pistettä. Kevään pelien suhteen Turusen saldo on identtinen Vainikaisen kanssa: 14 playoff-peliä, kaikki puolivälieriä.

Jaakko Tiira
Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira