Viikon top 5

Viikon top 5: Miesten F-liigan alkukauden suurimmat yllättäjät

03.01.
2021
Viikon top 5

Markus Salmi on ollut EräViikinkien harvoja onnistujia alkukaudella. Kuva: Juhani Järvenpää

Viime viikolla listasimme miesten F-liigan syyskauden viisi parasta pelaajaa. Tällä viikolla huomion saavat yllättäjät. Eli ne, jotka ovat ylittäneet odotukset kirkkaimmin.

5. Tino Nivala, LASB

Persoonallisista viiksistään tunnettu Nivala, 29, on tiedetty pelimieheksi, mutta viime kausina tähti on ollut hieman laskussa. Täksi kaudeksi keskeltä laitaan palannut LASB-hyökkääjä on kuitenkin nostanut tasoaan. Kasassa on jo 12 maalia, mikä on yhtä paljon kuin kahdella edellisellä sesongilla yhteensä. Viime kaudella Nivala iski 15 pinnaa, nyt kasassa on jo 20. Näin reipas parannus on varsin yllättävä kokeneelta pelaajalta, joka on pelannut pitkään samassa seurassa.

4. Markus Salmi, EräViikingit

EräViikingit ovat kyntäneet, mutta 20-vuotias Markus Salmi ei. Liukkaasti liikkuva laituri on summannut jo 20 maalia, kun viime kaudella niitä syntyi 12. Salmen potentiaali on ollut tiedossa, mutta sitä voi pitää yllättävänä, että se puskee pintaan pahasti alisuorittavassa joukkueessa. Ollut selvästi ErVi:n vaarallisin hyökkääjä.

3. Toni Salminen, TPS

Pallovarmana peruspakkina tunnetun Salmisen, 23, piste-ennätys oli vielä kaksi vuotta sitten neljä pinnaa. Viime kaudella se kohosi 12 ja tällä hetkellä mennään lukemassa 15. Tahti on siis tasan piste per peli. TPS-puolustaja on nostanut rohkeasti hyökkäysten tueksi ja uskaltanut ottaa ratkaisuja. Se on näkynyt.

2. Juuso Forsman, TPS

Tällä kaudella liigassa debytoineella Forsmanilla, 24, oli allaan 20 ja 21 pisteen Divari-kaudet. Molemmat puolustajan paikalla. TPS:ssä paikka on löytynyt kakkosketjun hyökkäyksen vasemmasta laidasta. Tulostakin on tullut 14 maalin ja 19 pisteen muodossa. Loistavan laukauksen omaava Forsman on tuonut lisäarvoa etenkin TPS:n ylivoimaan. Hän on osunut viidesti. Salolaisella on siis todella väkevä debyyttikausi meneillään.

1. Teuvo Kinnunen, Steelers

Alkukauden yllättäjästä ei ole kahta puhetta. Kolme viime kautta 2-divaria pelannut Teuvo Kinnunen täräytti 11 peliin 12 maalia ja 19 pistettä. Valitettavasti yllättävä huippuvire katkesi loukkaantumiseen. Kinnusen maalintekokyvyt tulivat kuitenkin kaikille selviksi. Kuti lähtee terävästi, mutta ennen kaikkea 23-vuotias SC Urbansin kasvatti osaa hiippailla maalipaikoille.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira