AVI muutti linjauksiaan – pääsarjapeleihin saa ottaa yleisöä, mutta ei montaa silmäparia

Yleisöä ei ole hetkeen näkynyt F-liigan otteluissa. Kuva: Anssi Koskinen

Yleisöä ei ole hetkeen näkynyt F-liigan otteluissa. Kuva: Anssi Koskinen

F-liiga uutisoi kotisivuillaan aluehallintoviraston tuoreista muutoksista koskien yleisörajoituksia. Jatkossa myös salibandyn pääsarjajoukkueet saavat ottaa kotiotteluihin yleisöä. Joskin hyvin niukasti.

Viranomaisten tuoreimman linjauksen mukaan ottelutapahtumiin voi pelaaja- ja toimitsijamäärästä riippumatta ottaa paikallisten rajoitusten mukaisesti yleisöä, jos katsojat eivät ole kontaktissa pelaajien ja muiden otteluun osallistuvien kanssa.

Yleisön henkilömäärään lasketaan mukaan yleisö ja sellaiset muut toimijat (kuten myyntipisteiden henkilökunta ja järjestyksenvalvojat), jotka ovat yleisön kanssa samoissa tiloissa tai muuten suorassa kontaktissa yleisöön. Yleisön ottamisessa on noudatettava tiukasti THL:n ja OKM:n ohjeita turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Katsojamäärien rajat pyörivät alueelliset erot huomioiden noin 10-20 katsojassa. F-liigan ja Divarin seurat saavat päättää itse, miten ne hyödyntävät mahdollisuutta ottaa rajallinen määrä katsojia peleihin.

Seuran tulee selvittää paikalliset rajoitukset sekä mahdolliset kaupunkien tilojen omat rajoitukset.

F-liigassa kevään pudotuspelit ovat jo horisontissa. Sekä miehissä että naisissa kevään ratkaisupelit alkavat maaliskuussa.

Pääsarjajoukkueista muun muassa Nurmon Jymy kertoi myyvänsä 19 kappaletta 49 euron arvoisia lippuja perjantai-illan kotipeliinsä LASBia vastaan.

Oilers sen sijaan myy samana iltana pelattavaan Classic otteluun 15 euroa maksavia digitaalisia kannatuslippuja.

Lähde: F-liigan tiedote