Cup-mestarin maalivahdin tunneskaala eli läpi ottelun – ”Kävi mielessä, että miten tässä käy”

FBC Loiston maalivahti Minnie Heininen sai juniorimestaruuksien jatkoksi kultamitalin myös naisten tasolta. Arkistokuva: Esa Takalo

FBC Loiston maalivahti Minnie Heininen torjui 21 kertaa, kun turkulaiset juhlivat historiansa ensimmäistä naisten Suomen cupin voittoaan Riihimäellä.

Lauantai-iltapäivän loppuottelu SB-Prota vastaan oli finaalin arvoisesti tiukka trilleri. Loisto voitti lopulta vain maalin erolla 5-4, mutta se taisi tehdä mestaruudesta vain sitäkin makeamman.

– Tämä tuntuu ihan sikahyvältä. Kun tämä on naisten voitto eikä junnumestaruus, niin se tuntuu monta kertaa paremmalta, maalivahti Heininen myhäili kultamitali kaulassa Riihimäen Cocks-areenassa.

FBC Loisto on viettänyt monia mestaruusjuhlia tyttöjen sarjoissa, mutta nyt turkulaisilla on kultaa kaulassa myös naisten tasolta.

SB-Pro on kokenut, voittamaan tottunut joukkue, joka oli cupin finaalissa nyt seurahistoriansa seitsemättä kertaa. FBC Loiston niskaan aseteltiin haastajan viitta, jonka se kantoi hienosti.

– Lähdimme pelaamaan omaa peliä omalla tyylillä, ihan rennosti vaan, Heininen kertoo.

Uskoa koeteltiin

Toisen erän lopussa näytti jo hetken, että SB-Pro tekee taas kokeneen joukkueen tempun – eli nousee vaikeasta tilanteesta nitistämään nuoren haastajansa. Verkko Heinisen takana pöllysi kaksi kertaa noin puolentoista minuutin sisällä. Pro tasoitti juuri ennen toista erätaukoa.

Maalivahti myöntää, että siinä kohdassa uskoa koeteltiin.

– Kyllä se itselläni kävi mielessä, että miten tässä käy. Muista en tiedä, hän muisteli helpottuneena ottelun jälkeen.

– Oli vähän sellainen jännittävä tunnelma kopissa, että mitä tässä nyt tapahtuu. Lähdettiin kuitenkin tsemppaamaan toisiamme kohti kolmatta erää. Luotan tyttöihin, että kyllä he maalit tekevät.

Kolmannessa erässä Loisto tekikin ratkaisevat kaksi maalia, ennen kuin Pro onnistui iskemään kavennuksen loppunumeroiksi.

Lopussa Pro pyöritti pitkään ennen maalivahtia ja aivan loppuhetkillä nurmijärveläisille siunaantui vielä maalipaikka, josta pallo painui kuitenkin maalista yli.

– Se oli vähän sellainen pelottava tilanne. Ajattelin, että nyt ne tulevat uudestaan samasta kohtaa ja sieltä SB-Prolta tulee joku hieno veto, Heininen kertasi.

– Pidettiin pää kylmänä ja pelattiin loppuun asti.

Cupmestaruus maistui FBC Loistolle. Kuva: Juhani Järvenpää

”Antaa tsemppiä pelata kovempaa”

Loppusummerin soitua FBC Loiston pelaajista paistoi aito riemu areenan yläriville – joskin olosuhteista johtuen tyhjälle sellaiselle – saakka.

Heinisen mukaan turkulaiset saavat cup-voitosta lisää uskoa F-liigan kevään ratkaisupeleihin. Loisto pelaa nyt sijoitussarja B:ssä, minkä jälkeen edessä ovat pudotuspelit.

FBC Loiston fyysistä valmiutta kokeneempia vastustajia vastaan on epäilty, mutta cup-finaali osoitti, että se ei ole ongelma.

Heinisen mukaan joukkueessa on ymmärrys, että voittaminen vaatii itsensä likoon laittamista, ja Loisto on siihen valmis.

– Tämä cup-voitto antaa tsemppiä pelata kovempaa. Lähdetään kylki kylkeä vastaan taistelemaan pallosta, halutaan se itselle ja tehdään maali.

Tämän jälkeen maalivahdin tehtäväksi jää vain ottaa ratkaisevat kopit, kuten lauantaina nähtiin.