Entinen Ruotsin maajoukkuepelaaja lopettaa – liittyy Kohosen seuraksi Storvretan valmennustiimiin

Joel Kanebjörk edusti Ruotsia neljissä MM-kisoissa vuosina 2010-2016. Kuva: perwiklund.se

Ruotsia neljissä MM-kisoissa edustanut Joel Kanebjörk, 32, lopettaa pelaajauransa. Erinomaisena kolmossentterinä urallaan profiloitunut kaksinkertainen maailmanmestari hyppää entisen seuransa Storvretan valmennustiimiin.

– Kaksi viimeistä kautta Sveitsissä toivat uuden positiivisen ulottuvuudeen uraani, mikä on vahvistanut päätöstä, että haluan lopettaa nyt. Olen kokenut kaiken, mitä halusin salibandyssa saavuttaa. Tunnen siitä ylpeyttä ja se helpotti valintaani. Nyt pääsemme näkemään, mitä laji tarjoaa muissa muodoissaan. Seuraavan vaiheeseen siirtyminen Storvretan kanssa tuntuu hauskalta ja luonnolliselta, Kanebjörk totesi Storvretan tiedotteessa.

Kanebjörk edusti Storvretaa pelaajana kymmenen kauden ajan ja voitti kolme Ruotsin mestaruutta. Fyysinen sentteri sanoi tiedotteessa, että uppsalalaisseuralla on hänelle erityinen merkitys. Tunnesidettä vahvistaa Kanebjörkin mukaan myös se, että joukkueessa pelaa hänen läheisimpiä ystäviään.

– Tuntuu mahtavalta saada Joel tiimiimme. Hänen kokemus ja persoona voivat antaa niin pelaajille kuin joukkueelle lisäpotkua lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä, Storvretan päävalmentaja Oscar Lundin hehkutti seuran tiedotteessa.

Lundin kertoi, että Kanebjörkin tehtäviin kuuluu pelaajien kehittäminen.

– Yksi hänen tehtävistään on varmistaa, että toimintakulttuuri ja -tavat tehdään sukupolvenvaihdoksessa oikein. Hän tulee kehittämään mallin, jonka mukaan kehitämme pelaajia kentällä ja sen ulkopuolella.

Tiedotteen mukaan Kanebjörk liittyi Storvretan valmennustiimiin loppukauden mittaisella sopimuksella, mutta pidempää yhteistyötä suunnitellaan tulevaisuudessa.

Lähde: Storvretan tiedote