Hyvää syntymäpäivää Rasmus Kainulainen! – ”Lähiaikoina pitäisi miehen olla aika mintissä”

Rasmus Kainulainen täytti 24 vuotta. Pääkallo onnittelee! Kuva: Juhani Järvenpää

Rasmus Kainulainen täytti 24 vuotta. Pääkallo onnittelee! Kuva: Juhani Järvenpää

Pääkallon kesällä startanneessa juttusarjassa häiritään salibandypelaajia, joilla on syntymäpäivä. Tänään 24-vuotispäiviään juhlii juonikas Oilers-hyökkääjä Rasmus Kainulainen.

Juttusarjassa soitellaan syntymäpäiväonnitteluita satunnaisina päivinä. Lähiaikoina synttäreitään juhlivien kannattaa olla varuillaan, sillä haastattelun lisäksi mukana on myös pienimuotoinen syntymäpäivävisa.

Ensinnäkin onnittelut syntymäpäivän johdosta!

– Kiitos paljon, vanha poika jo.

Miten olet viettänyt syntymäpäivääsi?

– Heräsin aamulla. Käytiin Justuksen kanssa treenaamassa, jonka jälkeen lähdin töihin. Syötiin siellä ja käytiin ulkojäillä pyörähtämässä tunti oppilaiden kanssa. Haen nyt vähän safkaa ja illalla sitten ravintolaan syömään. Kotosalla on vielä päivän päätteeksi semmoinen hemmottelu-spa.

Mitä sait/toivoit lahjaksi?

– En ole hirveästi mitään toivonut. Ei mitään se suurempia. Tuli viikonloppuna semmoinen synttärilahja, että päästään tämän kuun lopussa muuttamaan uuteen kotiin.

– Jotain pieniä lahjoja voi tulla illan mittaan.

Pääsit nyt 24 vuoden ikään. Alat olla sählynpelaajaksi jo keski-ikäinen. Oletko nyt primessä vai ovatko parhaat vuodet vielä tulossa?

– Kyllä se alkaa pikkuhiljaa olla paras meikäläinen tuloillaan. Jos ei nyt, niin ainakin lähiaikoina pitäisi miehen olla aika mintissä.

Kuinka monta ikävuotta on kulunut lajin parissa näistä 24:stä?

– 5-vuotiaana aloitin, niin 19 vuotta. Pirun pahalta kuulostaa, mutta faktahan se on.

Olette sarjassa toisena. Sinulla tehot 15+22=37. Miten kausi on sujunut?

– Ihan jees. Aika tasapaksu kausi ollut tähän mennessä. Tässä vielä toivoo, että olisi nousujohteinen loppukausi. Päästään vääntämään hyviä jengejä vastaan loppurunkosarjasta, pleijarijengejä, niin koitetaan hakea sieltä hyvä isku pleijareihin.

Syntymäpäivävisa:

Mikä viikonpäivä oli kun synnyit?

– Veikkaan, että se oli perjantai.

Vastaus on Googlen mukaan lauantai.

– Voi saamari.

Tiedätkö ketään julkisuuden henkilöä, jolla on tänään myös synttärit?

– Öö, ainakin Noposen Visa. Visalle terkkuja!

1.2. ovat syntyneet esimerkiksi Kainulaisen tavoin Hollolasta kotoisin oleva entinen huippuhiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen (1979), pop-laulaja Harry Styles (1994), MMA-tähti Ronda Roysey (1987), legendaarinen argentiinalaisfutari Gabriel Batistuta (1969) sekä Venäjän entinen presidentti Boris Jeltsin (1931),

– Oioi, kovia kavereita kaikki.

Maailman ensimmäinen avoimesti homoseksuaali valtion päämies astui virkaan 1. helmikuuta vuonna 2009. Tiedätkö missä maassa?

– Veikkaan, että se oli tuolla, tota, Afganistanissa.

Ei aivan. Oikea vastaus on Islanti. Sosiaalidemokraatteja edustanut Jóhanna Sigurðardóttir toimi pääministerinä vuodet 2009-2013.

– Vitsi. Eikö se ole aika naapurimaa?

1.2. on merkittävä päivä myös maailmanhistoriallisesti, etenkin Yhdysvalloissa. Vuonna 1865, tasan 156 vuotta sitten Yhdysvaltain presidentti Abraham Lincoln allekirjoitti perustuslain 13. lisäyksen, joka kielsi orjuuden. Tiedätkö millä nimellä tämä päivä Yhdysvalloissa tunnetaan?

– Hmmm, se on varmaan joku: Orjaton päivä.

Oikea vastaus on National Freedom Day, vapaasti suomentaen Kansallinen vapauden päivä.

Kiitämme F-liigan kotisivuja syntymäpäiväsankareiden nostamisesta etusivulle!