Liigat

Karoliina Kujala rikkoi viikonloppuna 500 runkosarjapisteen rajapyykin: ”Eipähän jäänyt roikkumaan”

16.02.
2021
Liigat

Karoliina Kujala pääsi mukaan harvalukuiseen joukkoon ohitettuaan 500 pisteen rajapyykin. Kuva: Jarmo Koskela

F-liigan naisten kärki starttasi viikonloppuna runkosarjan jälkeiseen sijoitussarja A:han kahdella SB-Pron ja PSS:n kohtaamisella. Ottelut olivat kotijoukkueiden juhlaa: lauantaina PSS oli parempi Porvoossa luvuin 7-4 ja sunnuntaina SB-Pro otti Arkadialla revanssin yhtä selkeästi naputellen loppulukemiksi 7-3.

SB-Pron kapteeni Karoliina Kujala löysi selkeän syyn joukkueensa peliesityksen paranemiseen.

– Porvoossa emme olleet riittävän teräviä. Näennäinen paine oli, mutta emme päässeet tilanteisiin. Nyt pystyimme voittamaan yksi vastaan yksi -tilanteita, olimme terävämpiä ja saimme viimeisteltyä maalipaikoista paremmin kuin lauantaina.

Erityisesti sunnuntaina pelin intensiteetti nousi korkeaksi, laidat ryskyivät ja suut kävivät. Periksiantamaton Kujala oli tiivistunnelmaisessa ottelussa kuin kotonaan.

– Tykkään, että molemmat joukkueet ottavat tosissaan ja on playoff-tunnelmaakin jo. Molemmat joukkueet haluavat voittaa nämä pelit ja se näkyy tunnetilassa tuolla kentällä, SB-Pron sisäistä pistepörssiä johtava hyökkääjä kiittelee.

500. tehopiste runkosarjassa

Sunnuntain ottelussa saavutettiin naisten liigassa rajapyykki, johon vain kolme pelaajaa oli aiemmin yltänyt. Ensimmäistä erää oli pelattu reilu vartti, kun Karoliina Kujala laukoi tarkan vedon ohi Arla Salon ja nosti kädet ilmaan 500. runkosarjapisteen merkiksi. Kujalan pistesaldo ottelussa oli lopulta 2+1, ja näin hän on tehnyt pelaamassaan 281 runkosarjaottelussa yhteensä 287 + 215 = 502 pistettä.

Tässä vaiheessa peliuraa rajapyykin tuonut osuma on nurmijärveläiskapteenille vain maali toisten joukossa. Otteluun aktiivisesti lähteneellä Karoliina Kujalalla oli jo ensimmäisessä vaihdossa kaksi maalipaikkaa.

– Eipähän jäänyt roikkumaan. Ehkä se oli hyvä, että se tuli heti siihen alkuun. Kiva, että tuommoisia lasketaan, ja että raja tuli saavutettua. Ei kuitenkaan sen kummempi juttu. Haluan ratkaista ja tehdä paikoista maaleja, mutta sillä ei ole lopulta väliä, kuka ne joukkueessa tekee, Kujala toteaa.

Aktiivipelaajista hänen edellään on vain juhlaosuman syöttänyt kaksoissisko Elina Kujala (288 ottelua, joissa tehot 283 + 265 = 548). Omilla satalukemillaan ovat uransa lopettaneet Classic-tähdet Nina Rantanen (os. Rantala, 269 ottelua, 349 + 306 = 655) ja Katriina Saarinen (359 ottelua, 384 + 256 = 640).

Karoliina Kujala keskittyy nauttimaan käynnissä olevista peleistä, eikä pohdi vielä oman uransa jatkoa.

– Viimeiset vuodet ovat menneet kausi kerrallaan. Nyt nautin tästä ja laitan kaikkeni tähän. Jatkoa mietin sitten myöhemmin.

Seuraavana etappina Suomen Cup

Tulevana lauantaina SB-Pro kohtaa FBC Loiston TEHO Sport Suomen Cupin finaalissa Riihimäellä. SB-Pro on kolminkertainen ja hallitseva Cup-mestari, Loisto puolestaan pelaa finaalissa ensimmäistä kertaa. Karoliina Kujala on silmin nähden innostunut uudesta vastustajasta.

– On kyllä mielenkiintoinen vastustaja! Totta kai olemme kohdanneet tällä kaudella jo muutaman kerran, mutta kuitenkin uusi joukkue vastassa finaalissa. Ensi viikolla lähdemme harjoituksissa keskittymään, katsomaan omaa pelitapaa, ja miten vastustaja voisi sieltä tulla. Hienoa päästä pelaamaan, ja totta kai tavoitteena on pelin voitto.

Sijoitussarja jatkuu Oulussa

Sijoitussarjaottelut jatkuvat helmikuun viimeisenä viikonloppuna Kastellissa, jossa oululaiset emännöivät ensin lauantaina porvoolaisia ja sunnuntaina nurmijärveläisiä. SB-Pro johtaa sijoitussarjaa 43 pisteellä, PSS on toisena 41 pisteellä ja kaksi ottelua vähemmän pelannut SSRA kolmantena 40 pisteellä.

Karoliina Kujalan mukaan heti kauden alusta oli selvää, että SSRA oli useammasta lopettaneesta pelaajasta huolimatta iskukykyinen, eikä Kastellin tuomaa kotietuakaan voi unohtaa.

– Sitä ei koskaan tiedä, minkälaiseen lentoon joukkue voi runkosarjassa saada itsensä. Olosuhteet ovat Oulussa kyllä hyvät, mutta vähän vaihdellen on saatu siellä omaa peliä käyntiin, Kujala naurahtaa.

SB-Pron ja SSRA:n kohtaamiset olivat runkosarjassa kaikki maalin otteluita, joista pisteet menivät niukasti oululaisten hyväksi 5-4 (6-5, 3-4, 6-5 JA.). Myös SSRA:n ja PSS:n väliset keskinäiset ottelut menivät yhdestä selkeästä kotitappiosta huolimatta Rankoille Ankoille 5-4 (0-8, 3-2 JA., 2-1). Kauden huipentuma ei voisi siis olla jännittävämpi pudotuspeliasetelmia haettaessa.

Raisa Halonen
Naissalibandyn asiantuntija.

Twitter: @RaisaHalonen