KrP:n vahva ote ei kestänyt – SPV nousi kolmen maalin takaa cup-voittoon

SPV juhlii Suomen Cupin voittoa. Kuva: Juhani Järvenpää

SPV juhlii Suomen Cupin voittoa. Kuva: Juhani Järvenpää

Nokian KrP ja SPV kohtasivat lauantaina salibandyn Suomen Cupin finaalissa Riihimäellä. SPV nappasi Suomen Cupin voiton maalein 6-5.

Avauserässä KrP otti kuskin paikan. Se aloitti painostamalla vankasti, mutta avausosuma merkittiin SPV:n hyväksi. Sen tosin teki KrP:n pelaaja, sillä Nico Jonaeson osui epäonnisesti omaan rysään. Erän edetessä KrP:n Henri Johansson otti isomman roolin.

Konkari iski tasoituksen maalin edestä ajassa 14.30. Erää oli pelattu 19.14, kun Joona Rantala jakoi ylivoimalla Johanssonille, joka sijoitti pallon maaliin. Pohjalaisten erän hahmo oli pari loistopelastusta ottanut Rasmus Hasu. SPV:llä oli omassa pallollisessa etenimisessään isoja ongelmia, ja KrP sai hallita pallollista peliä. Erätauolle mentiin lukemissa 2-1.

Toiseen erään KrP tuli samalla otteella mihin se jäi avauserässä. Mikko Laakson oppikirjamaisen tarkka kuti lisäsi nokialaisten johtoa avausminuuteilla. Noin kahdeksan minuutin kohdalla Johanssonin hattu tuli täyteen ja peli oli ollut siihen asti täysin KrP:n näpeissä.

Kuinkas sitten kävikään? Vain 24 sekuntia myöhemmin Jari Hankkion laukaus upposi melko onnekkaastikin maaliin. Siitä meni vain 11 sekuntia, kun Juuso Keskinen toi SPV:n maalin päähän ja Jarmo Härmä päätti käyttää KrP:n aikalisän.

Sitä ennen SPV:llä oli hyvin vähän maalipaikkoja, ja joukkue oli täysin KrP:n jaloissa. Kavennusmaalien jälkeen peli kuitenkin tasoittui ja pohjalaisjoukkue sai alati enemmän paikkoja. Kolmoserään mentiin lukemissa 4-3 KrP:n hyväksi, mutta SPV oli erän toisella puoliskolla niskan päällä.

Kolmannessa erässä SPV sai hyvän alun. Parin minuutin pelin jälkeen Aapo Lokasaari suti pallon sisään maalin edestä ja peli oli jälleen tasan. Ajassa 45.48 Henri Urmaksen hyvä laukaus upposi sisään ja SPV oli pelissä toistamiseen johdossa.

Peli jatkui tämän jälkeen tasaisena ja paikkoja oli molemmissa päädyissä. Varsinkin Hasun otteet jatkuivat erinomaisina, mutta apua tuli myös tiiviiltä ja uhrautuvaiselta puolustukselta. Nelisen minuuttia ennen loppua SPV pääsi ensi kerran ylivoimalle, ja Hankkio tykitti SPV:n kahden maalin johtoon.

Kaksi minuuttia ennen loppua Jonaeson kavensi eron yhteen maaliin, mutta SPV kesti nokialaisten vyöryn loppuun asti. Pisteiden valossa ottelun hahmoja olivat SPV:n Sami Koski (0+3) ja KrP:n Johansson (3+1).