Divarit

Näin kiristyneet koronarajoitukset vaikuttavat salibandykentille

25.02.
2021
Divarit

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Suomen hallitus kertoi tänään kiristyvistä koronarajoituksista 8.3. alkaen ja 28.3. saakka. Salibandyliiton koronaryhmä kokoontui tänään linjasi jatkotoimenpiteet pelaamisen ja harrastamisen suhteen.

– Suhtaudumme koronatilanteeseen ja Suomen hallituksen uusiin linjauksiin vakavasti ja olemme sopeuttaneet toimintaamme viimeisimmät ohjeet huomioiden, toteaa toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta ja jatkaa:

– Tilanne on nyt selkeämpi: ei tarvitse kokoa ajan pohtia, miten asiat etenevät. Seuraavat 3-4 viikkoa menemme kiristetyin rajoituksin, ja jos tilanne kehittyy toivotulla tavalla, niin sen jälkeen pääsemme taas lajin pariin.

Pelaaminen
– pääsarjat (F-liiga ja Divari) mukaan lukien F-liigakarsinnat ja divarikarsinnat) jatkuvat/käynnistyvät suunnitellusti.

– 12-vuotiaiden (E-juniorit 2009) ja sitä nuorempien pelit jatkuvat siellä, missä pelaaminen on rajoitusten puitteissa mahdollista

– kaikkien muiden sarjojen pelit päättyvät välittömästi eli 25.2. alkaen. Pelitauko näiden osalta jatkuu 28.3. saakka

– Tavoitteena on, että voisimme aloittaa juniorien pelit heti pääsiäisen jälkeen koronatilanteen niin salliessa. Kuten olemme uutisoineet ketään ei pakoteta jatkamaan kautta, eikä sarjasta poisjäännistä koidu minkäänlaisia sanktioita, Ilmivalta painottaa.

Harjoittelu
Yli 12-vuotiaiden (2008 syntyneet ja vanhemmat) harrastustoiminta jää hallituksen uusien rajoitusten myötä tauolle viimeistään 8.3. mennessä leviämisvaiheen alueilla ja suositellaan kiihtymisvaiheen alueilla. Perustason alueilla harjoittelu on mahdollista, ellei sairaanhoitopiiri sitä ole kieltänyt. Harjoittelussa pitää kiinnittää erityistä huolellisuutta ja vastuullisuutta sekä noudattaa paikallisviranomaisten ohjeita.

Seuraamme viranomaisten linjauksia ja tarkennamme ohjeistusta, jos aihetta ilmenee.

Alemmat sarjatasot
Aikuisten alempien sarjojen jatkumista arvioidaan maaliskuun aikana.

Pelien jatkumisen tilannetta voi seurata päivittyvältä sivulta täällä.

Teksti: Salibandyliiton tiedote

Pääkallo.fi