Naisten cupmestaruus Turkuun – FBC Loisto voitti tiukan finaalin

FBC Loisto teki historiaa Riihimäellä. Kuva: Juhani Järvenpää

Salibandyn Suomen cup sai voittajien listaan kokonaan uuden seuranimen lauantaina.

Turkulainen FBC Loisto voitti historiansa ensimmäisen naisten Suomen cupin mestaruuden. Loisto voitti SB-Pron maalein 5-4 tiukassa finaalissa Riihimäellä lauantaina iltapäivällä.

FBC Loisto on menestynyt juniorisarjoissa, mutta naisten tasolla se pelaa vasta ensimmäistä kauttaan liigan A-lohkossa.

Suomen cupissa se on selviytynyt välieriin jo kolmella peräkkäisellä kaudella, mutta tämä oli ensimmäinen vuosi, kun turkulaiset onnistuivat selviytymään loppuotteluun asti.

Kun finaalitie aukesi, FBC Loisto käytti samantien mahdollisuutensa napata mestaruuspytty mukaan Turkuun.

Erätauoilla tasoissa

SB-Pron Anu Raatevaara aloitti ottelun maalinteon jo neljännellä minuutilla, mutta FBC Loisto otti hallinnan itselleen ensimmäisen erän edetessä. Iida Mettälä iski turkulaisille tasoituksen ja ensimmäiselle erätauolle mentiin tasalukemissa 1-1.

Toisessa erässä FBC Loiston hallinta jatkui. Anna Marttala vei heti erän alkajaisiksi punapaidat 2-1-johtoon, ja juuri ennen ottelun puoliväliä Emilia Pietilä iski turkulaisille kahden maalin johdon.

Erän lopussa SB-Pron kokenut osasto muistutti kuitenkin olemassaolostaan. Nurmijärveläiset nousivat tasoihin noin puolessatoista minuutissa, kun ensin onnistuivat Kujalan kaksoset Karoliinan toimiessa viimeistelijänä ja heti perään Mirja Hietamäki iski numeroiksi 3-3.

Näin ollen myös toista erätaukoa vietettiin tasanumeroissa.

Kutkuttava loppu

Haastajan asemasta FBC Loisto ei kuitenkaan hämääntynyt hetkessä menettämästään johtoasemassa, vaan tuli kolmanteenkin erään vahvasti.

Loisto nappasi jälleen johdon ennen erän puoliväliä, kun Saana Lenkkeri pelattiin vapaaseen paikkaan ja hän viimeisteli johtonumeroiksi 4-3.

Hetkeä myöhemmin SB-Pron Jaana Lirkki sai huippupaikan viimeistellä läpiajosta tasoitus, mutta hän laukoi ohi.

Seuraavassa vaihdossa Henrika Maikola laukoi tarkasti 5-3, ja Loiston mestaruus alkoi näyttää entistä todennäköisemmältä.

Menestymään tottunut SB-Pro ei kuitenkaan luovuttanut. Aikalisän jälkeen joukkue otti maalivahdin pois, ja se tuotti tulosta kolmisen minuuttia ennen loppua, kun Ina Leminen laukoi nurmijärveläiset maalin päähän.

Vielä aivan lopussa Leminen sai paikan, mutta hänen laukauksensa painui hieman yli Loiston maalin.

Näin ollen turkulaiset pääsivät juhlimaan mestaruusrinkiin.