Liigat

Pari kuukautta sivussa olleen Aaro Astalan paluu lähenee: ”Ehkä lauantaina voisi miettiä uudestaan”

24.02.
2021
Liigat

Aaro Astala on nähty kaukalossa viimeksi marraskuussa. Kuva: Joni Winsten/Safelight Oy

Westend Indians julkaisi maanantaina Twitter-tilillään kuvia liigajoukkueen harjoituksista. Niissä nähtiin myös pari kuukautta sivussa ollut Aaro Astala, joka kommentoi lähestyvää paluutaan Pääkallolle.

”Loukkiosastolta pelikenttiä kohti.”, Indiansin tviitissä todettiin.

Viimeksi marraskuun 25. päivä TPS:aa vastaan pelannut Astala kuitenkin toteaa, ettei häntä nähdä vielä keskiviikon Classic-ottelussa.

– Se dumattiin heti pois. Yksi laji vasta alla, joten turha lähteä riskeeraamaan. Ehkä lauantaina voisi miettiä uudestaan. Se tietenkin riippuu, miten loppuviikko menee, Astala valottaa.

Paluu on joka tapauksessa lähellä. Astala paljasti Sählyohjelmassa käyneensä leikkauksessa. Nyt hän tarkentaa Pääkallolle, että vamma oli päkiässä. Murtunut luu poistettiin leikkauksella.

– Ei siinä enää tunne kipua, mutta onhan se ollut iso projekti saada liikkuvuus takaisin jalkaan. Se on kuitenkin iso osa juoksua, että saa askeleen rullaamaan jalan yli.

Astalan uupuminen on näkynyt karusti Indiansin tuloksissa. Hän ehti pelata 12 peliä ennen loukkaantumistaan. Nyt Indians on pelannut 12 peliä ilman ykköstähteään. Ilman Astalaa Indians on kerännyt kahdeksan pistettä vähemmän, tehnyt 11 maalia vähemmän ja päästänyt viisi maalia enemmän kuin sentterin ollessa pelikunnossa.

– En usko, että se on ollut pelkästään musta kiinni. Oli meillä muitakin poissaoloja ja aika monella on ollut vaikeuksia. Pahimmillaan seitsemän tai kahdeksan jätkää oli poissa joulun ja uuden vuoden vaihteen jälkeen. Onneksi ollaan saatu ukkoja pikkuhiljaa kondikseen ja pelaamaan.

Kuten yllä mainitut tilastotkin kertovat, Indiansin tuloskehitys on edennyt niin sanotusti väärään suuntaan.

– Ei siinä auta kuin uskoa parempaan. Olen luottavaisin mielin kunhan saadaan kaikki ukot mukaan ja sitä kautta uusi palo hommaan. Se on hyvin paljon pään sisältäkin kiinni, miten jengi hommaan suhtautuu. Ajatellaanko, että jos on viisi äijää poissa, niin ei muutenkaan voiteta ja lähdetään valmiiksi surku puserossa pelaamaan. Uskon, että kun saadaan rivit kasaan niin hyvä tulee.

Jaakko Tiira
Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira