Maajoukkueet

Virallista: Ruotsi isännöi vuoden 2024 miesten MM-kisoja – ”Tätä isommaksi ei voi mennä”

26.02.
2021
Maajoukkueet

Miesten MM-kisat palaavat Ruotsiin 10 vuoden tauon jälkeen. Kuva: Miina Anahita/IFF

IFF:n viime viikon lopulla kokoontunut hallitus päätti antaa miesten vuoden 2024 MM-kisat Ruotsin järjestettäväksi.

Ruotsin lisäksi kisoja haki Singapore. IFF:n tiedotteessa pääsihteeri John Liljelund kommentoi IFF:n olleen ensimmäistä kertaa tilanteessa, jossa se joutui päättämään kahden vahvan hakemuksen välillä.

– IFF:n hallituksen päätös nimittää Ruotsin salibandyliiton kisojen järjestäjäksi, perustui pitkälti IFF:n näkökulmasta isompaan taloudelliseen vaikutukseen haastavina Covid-19 pandemian jälkeisinä aikoina, Liljelund kommentoi.

Kisat tullaan pelaamaan Malmössa. Ruotsi on järjestänyt miesten MM-kisat kahdesti Tukholmassa (1996, 2006) ja kerran Göteborgissa (2014). Se on juhlinut MM-kultaa jokaisessa kotiturnauksessaan.

– Tämä on äärimmäisen palkitseva viesti. Osittain Ruotsin salibandyliitolle, mutta ennen kaikkea koko ruotsalaiselle salibandille pelaajista kannattajiin. Voimme luvata yleisöjuhlat maailman parhaiden pelaajien kera ja sen, että Ruotsin joukkue tulee mitä todennäköisemmin olemaan yksi voittajasuosikeista. Tätä isommaksi ei voi mennä, Ruotsin liiton pääsihteeri Mikael Ahlerup paalutti liiton tiedotteessa.

Lähteet: IFF:n tiedote, Ruotsin salibandyliiton tiedote

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira