Liigat

ÅIF:n liigajoukkueen valmennus uusiksi – entinen maajoukkuevahti päävalmentajaksi

21.03.
2021
Liigat

ÅIF tuulettaa ensi kaudella uudessa komennossa. Kuva: Juhani Järvenpää

ÅIF tiedotti F-liigajoukkueensa uudesta valmennuksesta. B-sarjassa kolmanneksi sijoittuneiden sipoolaisten päävalmentajana toimii Jussi Heikkinen. Apuvalmentajiksi seura kiinnitti Jari Nissisen ja Juha Romon.

Kaikilta valmentajilta löytyy niin omaa pelitaustaa kuin valmennusosaamista. Päävalmentajaksi tuleva Jussi ”Jupu” Heikkinen on pitkän linjan salibandyosaaja niin kotimaassa kuin ulkomailla. Seuratasolla Heikkinen on valmentanut niin junioreita kuin naisia liigassa. Entisellä maalivahdilla on vahva maajoukkuetausta pelaajana ja palkintokaappia koristaa useat MM-mitalit pelaajana ja SM-mitalit niin pelaajana kuin valmentajana. Lisäksi hänellä on erityisosaaminen maalivahtivalmennukseen, tiedotteessa todetaan.

Jari ”Jabba” Nissisellä on kattava ja monipuolinen valmennuskokemus SM-tasolta niin naisista, miehistä kuin junioreista aina valmennuspäällikön ja Salibandyliiton valmentajakouluttajan tehtäviin asti. Nissinen on suorittanut salibandyn huippuvalmentajatutkinnon, valmentajan ammattitutkinnon sekä valmentajan erikoisammattitutkinnon vuonna 2019 Vierumäellä. Myös Nissinen on saavuttanut valmentajaurallaan useita SM-mitaleita ja menestystä Eurooppa Cupissa.

Sekä Heikkinen että Nissinen ovat uusia kasvoja ÅIF:ssä.

Tiimin kolmas lenkki on ÅIF:ssä hyvin tunnettu Juha Romo, joka toimii myös seuran A-tyttöjen valmentajana tulevalla kaudella. Romo saa keväällä valmiiksi Kisakalliosta ammattivalmentajan tutkinnon ja hän tulee olemaan tärkeä linkki seuran pelaajapolun rakentamisessa naisten NLB:n ja seuran junioreiden välillä vieden valmennusosaamista aina juniori-ikäluokkiin asti.

Lähde: ÅIF:n tiedote

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira