Classic naisten välieriin – SS Nova juhlii nousua F-liigaan

Classic nähdään NLA:n välierissä. Kuva: Anssi Koskinen

FBC Loisto ja Tampereen Classic kohtasivat sunnuntaina F-liigan NLA:n viidennessä puolivälieräpelissä Turussa. Classic varmisti neljäntenä joukkueen välieräpaikkansa voittamalla kamppailun selkein 10-3-lukemin ja pääsi jatkoon voitoin 3-2.

Avauserässä oli vielä tasaista ja se päättyi 2-2. Toisessä erässä Classic pääsi kuitenkin 5-3-johtoon ja viimeisessä erässä Loistolla ei ollut enää kirivaihdetta, joten ratkaiseva viides puolivälierä meni selkein lukemin tamperelaisille.

Tamperelaisten ehdoton pistenikkari oli 0+5 naulannut Kristiina Kauppila. Alisa Pöllänen säesti pistein 2+1. Classic tulee kohtaamaan välierissä SB-Pron. Toisessa välieräparissa kohtaavat PSS ja SSRA.

Anssi Koskisen ottelukuvat
Keskusteluun

Maalikooste:

SS Nova nousi F-liigan B-lohkoon. Kuva: Jarmo Koskela

SS Nova ja Blue Fox kohtasivat sunnuntaina toisessa 1. divisioonan finaalissa. Nova oli jälleen parempi jatkoajalla ja tällä kertaa maalein 6-5 Viola Värränkiven ratkaistessa ottelun ajassa 60.23. Sarja meni Novan nimiin voitoin 2-0.

Kuten lauantainakin ottelu eteni tasaisissa merkeissä Novan ollessa pääosin johdossa. Kolmoserän alussa Jenni Morottaja laukoi Novan 5-3-johtoon, mutta Blue Fox ei luottanut. Ottelun tehopelaaja Emma Vähäkangas osui vielä kahdesti viimeistellen hattutemppunsa, ja edessä oli sarjan toinen jatkoaika. Värränkiven ratkaisumaaliin syötön tarjoili Emmi Mörsky.

Nova nousee voiton myötä ensi kaudeksi NLB:hen. Blue Foxilla on vielä mahdollisuus nousuun, kun se kohtaa LoSB:n liigakarsinnoissa. Lisää sarjasta voit lukea täältä.

Jarmo Koskelan ottelukuvat
Karsintakeskustelu

Ottelun ratkaisijan tunnelmia Salibandyliiton haastattelussa: