Classic nousi ahdingosta voittoon Johanssonin johdolla, SB-Pro naisten välieriin – katso keskiviikon tulokset pudotuspeleistä

Ina Leminen iski ratkaisevan rankkariosuman SB-Pro-TPS -pelin rankkarikisassa. Kuva: Anssi Koskinen

Tampereen Classic ja Nokian KrP mittasivat toisiaan keskiviikkona miesten F-liigan välierässä Tampereella. Classic otti toisen välierävoiton maalein 5-4.

Classic hallitsi alussa peliä, mutta KrP näytti jälleen maalinteon taitoja. Joona Rantala ja Valtteri Viitakoski käyttivät Classicin puolustuspään lepsuilun hyväksi ja vierasjoukkue oli kahden maalin johdossa avauskympillä. Viitakosken soolomaali oli komeaa katsottavaa.

Toisella kympillä Oskari Heikkilä nappasi viiden minuutin jäähyn ja KrP-ylivoima osui kertaalleen Jalo Kouvosen toimesta. Viimeisellä minuutilla Classic sai kuparisen rikki, kun Eetu Sikkinen pääsi kaventamaan. Avauserä oli pitkälti hyvin tasainen, mutta KrP käytti omat saumansa paremmin Classicin puolustuksen ajoittaessa nukahdellessa.

Toisessa erässä Classic otti pelin hallinnan itselleen. Pallollisen hallinnan myötä KrP oli ottavana osapuolena. Ykkösviisikko värkkäsi ensin kavennuksen nopealla vastaiskulla, jonka päätti Eemeli Salin. Erän puolivälissä kotijoukkueen ylivoimakin otti toimiakseen ja Nico Salo tasoitti pelin tarkalla kudilla. Tilanteesta 3-3 lähdettiin toiselle erätauolle.

Kolmoserän avausmaalista vastasi Classic ja nopeasti. Sami Johansson vei kotijoukkueen ensi kertaa johtoon ajassa 50.34. Peli jatkui tasaisissa merkeissä, mutta pääosin Classicin hallinnassa. Parempia saumoja haettiin myös peluutuksella, kun ykkösviisikoita peluutettiin vastustajan kakkoskenttää vastaan.

Pelikellon näyttäessä 54.24 Classic iski jälleen terävästi vastaan. Sami Johansson tarjoili toisen loistopassin Salinille, joka laittoi tyhjiin 5-3-osuman. Maalin jälkeen KrP käytti aikalisänsä. Vierasjoukkue otti maalivahdin pois ja Viitakoski iski maalin edestä KrP:n maalin päähän pelikellon näyttäessä 55.08.

KrP sai loppua kohden hyvää painostusta aikaan ilman maalivahtia, mutta Classic piti johtonsa loppuun asti. Kokonaisuudessaan peli oli pitkälti kotijoukkueen hallinnassa. Ottelun ehdoton hahmo oli 1+3 taiteillut Sami Johansson.

Espoon välierästä on tulossa juttua paikan päältä.

Miesten F-liigan välierät:
Oilers-TPS 4-5 ja. (Oilers johtaa sarjaa voitoin 2-1) Juhani Järvenpään ottelukuvat
Classic-Nokian KrP 5-4 (Classic johtaa sarjaa voitoin 2-1) Esa Takalon ottelukuvat

Finaaleihin neljällä voitolla.

Naisten liigan puolivälierissä nähtiin kolme selvää voittoa ja yksi trilleri. PSS, SSRA ja Classic ottivat sarjojensa toiset voitot selkein lukemin.

Trilleripelin tarjosivat SB-Pro ja TPS. TPS oli pelissä selkä seinää vasta ja viimeisen vitosen alussa häviöllä. Sofia Leinon ylivoimamaali vei kuitenkin pelin jatkoajalle. Jatkoaikaa pelattiin 20 minuuttia, mutta ratkaisua ei nähty, joten edessä oli rankkarikisa.

Rankkarikisassa Pro oli lopulta etevämpi maalein 3-2 ja ratkaisuosuman tehtaili Ina Leminen. SB-Pro jatkaa ensimmäisenä joukkueena naisten F-liigan välieriin.

Naisten F-liigan puolivälierät:
SB-Pro-TPS 4-3 rl. (SB-Pro välieriin voitoin 3-0)
PSS-Koovee 11-3 (PSS johtaa sarjaa 2-1)
SSRA-EräViikingit 10-5 (SSRA johtaa sarjaa voitoin 2-1) Ari Arolan ottelukuvat
FBC Loisto-Classic 1-5 (Classic johtaa sarjaa 2-1) Anssi Koskisen ottelukuvat

Välieriin kolmella voitolla.

Karhut esitti jälleen hyviä otteitaan Divarin finaalien kotipeleissä. Karhut oli alussa vahva ja johti toisessa erässä peliä jo 6-1, mutta loppulukemiksi kirjattiin 9-6 Rangersin parannettua otteitaan. Kotijoukkueen tehopelaaja oli 4+0 paukutellut Juho Myllyharju. Rangersin Kristian Lamminen kirjautti tehot 2+1.

Finaalisarja on katkolla lauantaina Kirkkonummella.