Classic, TPS ja Happee ryöpytysvoittoihin liigan puolivälierissä – SaiPa ja LNM Divarin välieriin

TPS:n Mikko Hautaniemi oli todella vaikea pideltävä jälleen. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten F-liigan puolivälierissä nähtiin tiistai-iltana murskavoittojen kierros.

Tampereella Classic sai alkuun shokkihoitoa LASBilta, kun Matti Korhosen ja Jesse Arolan maalit herättivät toiveita vieraiden leirissä. Jussi Piha ja Ville Lastikkia iskivät kuitenkin Classicin tasoihin, ja Nico Salon maali varmisti Classicin erätaukojohdon. Toiseen erään Classic jatkoi vimmaista maalitahtia ja peli oli jo 6-2 ajassa 21.05. Tuukka Salo osui vielä erässä, jonka myötä päätöserään lähdettiin lukemista 7-2.

Viimeisessä erässä Sami Johansson naulasi vielä tyhjään rysään ja loppulukemiksi kirjattiin 8-2. Tamperalaisten tehopelaajia olivat Johansson (2+0), Piha (1+1), Nico Salo (1+1) ja Tuukka Salo (1+1). Classic johtaa sarjaa 2-1 ja pelit jatkuvat torstaina Lahdessa. Välieriin vaaditaan neljä voittoa.

SPV pystyi kaatamaan TPS:n sarjan avauspelissä Turussa, mutta kolmas kohtaaminen oli turkulaisten heiniä. Jani Hyytiäinen, Eero Jalo sekä Mikko Hautaniemi vastasivat ensimmäisen erän maaleista, joten tauolle mentiin lukemissa 3-0. Toisessa erässä kotijoukkue ei hidastellut, vaan Miko Kailiala, Lauri Stenfors, Waltteri Vesterinen, Jalo ja Hautaniemi heittivät lisää löylyä kiukaalle. Juuso Keskisen maali oli laiha lohtu siihen nähden, että kolmannelle kaksikymppiselle lähdettiin lukemista 8-1.

Meno ei juuri muuttunut, vaan loppuluvuiksi kirjattiin lopulta 10-2 turkulaisten hyväksi. Eero Jalo, Miko Kailiala ja Mikko Hautaniemi iskivät tehot 2+1 mieheen. TPS johtaa sarjaa 2-1 ja pelit jatkuvat torstaina Seinäjoella.

Nokian KrP:n ja Happeen väliset kaksi ensimmäistä ottelua olivat tasaisia vääntöjä, mutta kolmanteen peliin Jyväskyläläiset ottivat kuskin paikan. Ensimmäisellä kympillä maalasivat Jonne Junkkarinen sekä Lassi Kotovaara, ja erätauolle mentiin 2-0-tilanteessa. Kakkoserässä Paul Kotilaisen osuma sekä Roni Laasosen kaksi maalia vain lisäsivät johtoa. Kolmanteen erään mentiin lukemissa 5-0.

Happee jatkoi vakuuttavaa menoaan ja vei voiton luvuin 9-0. Jyväskyläläisten pisterohmunä hääri Laasonen (3+2). Markus Laakso otti 23 torjuntaa nollapelinsä pitimiksi. Happee johtaa sarjaa 2-1 ja seuraava ottelu mitellään torstaina Jyväskylässä.

F-liigan puolivälierien ottelukeskustelut löytyvät täältä

Koovee ja LNM kohtasivat tiistaina ratkaisevassa puolivälierässä Tampereella. Tamperelaiset johtivat peliä neljästi, mutta LNM tuli joka kerta tasoihin. Pelikellon näyttäessä 61.25 Niko Latvakoski vei jatkoaikamaalillaan Limingan Niittomiehet Divarin välieriin. Ottelun hahmona hääri 4+0 nakuttanut Limingan Iiro Savela.

Toisessa Divarin puolivälierässä SaiPa kaatoi kotonaan O2:n maalein 7-3. Avauserän jälkeen tilanne oli melko tasainen ja peli oli 3-2 kotijoukkueelle. Sen jälkeen lappeenrantalaiset veivät lopun pelin nimiinsä lopulta kohtuullisen selkein lukemin. SaiPan tehopelaaja oli pisteet 2+1 iskenyt Lassi Junnilainen.

Divarin välierät käynnistyvät viikonloppuna ja paikkansa sinne on varmistanut myös porilainen Karhut. Neljäs joukkue ratkeaa keskiviikkona FBC Turun ja Kirkkonummi Rangersin välisessä pelissä.