Epäselvä maalitilanne, kiistanalainen vitonen ja raju töötti – Indiansille ensimmäinen voitto kuumassa derbyssä

Espoolaisten keskiviikkoisessa näytöksessä ei paineilta vältytty. Kuva: Joni Winsten/Safelight Oy

Espoolaisten keskiviikkoisessa näytöksessä ei paineilta vältytty. Kuva: Joni Winsten/Safelight Oy

Indians otti puolivälieräsarjan avausvoiton keskiviikko-iltana Otahallissa. Kuuman ottelun loppulukemat kirjattiin numeroin 5–3.

Etenkin ottelun toisessa erässä sattui ja tapahtui. 1–1-tilanteessa Oilersin Antti Suomela laukoi kohti takayläkulmaa. Jopa videohidastuksesta oli vaikea sanoa kävikö pallo maalissa. Maalia tilanteesta ei kuitenkaan vihelletty. Video tilanteesta löytyy jutun lopusta.

Ottelun käännekohta nähtiin ajassa 31:40. Oilersin Rasmus Kainulainen esti lonkallaan jo pallosta luopunutta Sami Niskasta ja sai tilanteesta viiden minuutin rangaistuksen. Tuomio vaikutti kovalta, mutta toisaalta Kainulaisen taklaus oli täysin turha ja tarpeeton. Indians kiitti hölmöilystä ja naulasi kahdesti viiden minuutin aikana.

Indians teki myös ensimmäisensä ylivoimalla, joten aiemmin yskinyt ja maaleitta sarjan aiemmissa otteluissa jäänyt ylivoima leipoi yhteen erään kolme maalia. Nuori Samuli Junnila täydensi Indiansin loistavan toisen erän viemällä kotijoukkueen 4–1-johtoon.

Tapahtumarikkaan erän ikävin tilanne nähtiin lopussa. Tuomas Iiskola antoi kevyellä tönäisyllä vauhtia Niko Laitille, jonka pään Ilari Talvitie otti vastaan olkapäällään. Laiti loukkaantui pahan näköisessä törmäyksessä, eikä palannut enää kaukaloon. Tilanteesta ei tuomittu Talvitielle jäähyä, mutta oletettavasti tapaus lähtee tutkintaan. Video löytyy jutun lopusta.

Oilers viritti kiriä heti kolmannen erän alkuun. Jesperi Lindforsin toimesta. Erän seuraavia osumia saatiin odotella aina viimeiselle minuutille asti. Santeri Lindfors toi ensin Oilersin maalin päähän ajassa 59:13, mutta kiri päättyi Aaro Astalan 22 sekuntia myöhemmin tyhjään maaliin tehtyyn osumaan.

Indians otti näin avausvoittonsa puolivälieräsarjassa kaventaen voitot lukemiin 3–1. Välieräpaikka on katkolla Oilersille perjantaina Tapiolassa.

Mielenkiintoinen seikka kuumassa ottelussa oli myös se, että Oilers voitti ensimmäistä kertaa 5vs5-pelin, lukemin 2–1, mutta hävisi yhtä lailla ensimmäistä kertaa ottelun.

Ottelun tilastot

Suomelan maalintekoyritys:

Talvitien kontakti Laitiin:

Ottelun huippuhetket: