Liigat

EräViikinkien valmennusryhmä julkaistiin – Tomi Rastas, Miro Mäkelä ja Oskari Saari muodostavat troikan

02.03.
2021
Liigat

Kokenut salibandyvalmentaja Tomi Rastas ottaa vetovastuun EräViikingeissä. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Helsinkiläinen EräViikingit julkaisi ensi kauden valmennusryhmänsä miesten F-liigassa. Ensi kauden päävalmentaja on seurassa pitkään toiminut Tomi Rastas.

Rastas aloittaa nyt 10. kautensa seurassa. Hän on toiminut aiemmin edustusjoukkueen valmennustiimeissä, juniorivalmentajana sekä EV Akatemian päävalmentajana. Menneellä kaudella hän kuului Bengt Lodeniuksen valmennustiimiin.

– Lähinnä se intohimo ja sen tuominen tähän hommaan on se isoin tavoite tulevaan kauteen. Haluan myös, että meidän valmennustiimi omalla työnteollaan näyttää mallia pelaajille ja joukkueelle, että ollaan tosissaan liikenteessä sekä halutaan tehdä paljon hommia, Rastas kommentoi seuran sivuilla.

Miro Mäkelä on nouseva nimi valmennusmarkkinoilla. Nuori luotsi oli Tiikereiden päävalmentaja kaksi edellistä kautta, joista molemmilla joukkue saavutti liigapaikan ilman karsintoja.

– Tosi hyvät fiilikset tulevasta ja tämä on juuri sellainen haaste, mitä omalle uralle halusin. Meillä on kasassa osaava tiimi ja haluamme ehdottomasti menestyä ensi kaudella, Mäkelä sanoitti.

Valmennustiimin yllättävin nimi on kuitenkin Oskari Saari. Mediamaailmasta toimittajana sekä selostajana tunnettu Saari on viime vuosina laittanut panoksia myös salibandyvalmennukseen. Menneellä kaudella Saari toimi Suomisarjassa pelaavaan Vihdin Salisusien päävalmentajana. Saari on myös Suomen miesten salibandymaajoukkueen joukkueenjohtaja.

– Ihan mahtavat fiilikset. Tämä on sellainen juttu itselle, mikä tuntui tässä vaiheessa valmennusuraa tosi luontevalta sekä oikealta askeleelta. Odotan innolla, että pääsemme joukkueen kanssa aloittamaan hommat konkreettisesti, Saari avasi tuntemuksiaan.

Valmennusryhmässä jatkavat Tony Bäcksbacka ja Jukka Lehto. Ensiksi mainittu toimii maalivahtivalmentajana ja Lehdon vastuulla on fysiikkavalmennus. Koko valmennusryhmän sopimukset kattavat kauden 2021-22.

Mennyt kausi päättyi ErVin osalta pettymykseen, sillä joukkue sijoittui yhdeksänneksi jääden pudotuspelien ulkopuolelle ja valmistautuu jo tulevaa kautta ajatellen.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen