Liigat

Hankkio ratkaisi rankkarimaalilla Turussa – SPV ja Happee hakivat vierasvoitot puolivälierissä

05.03.
2021
Liigat

TPS ja SPV väänsivät tasaväkisissä merkeissä Turussa. Kuva: Anssi Koskinen

TPS ja SPV mittasivat toisiaan perjantai-illan puolivälieräpelissä Turussa. SPV voitti pelin maalein 3-2 Jari Hankkion osuttua rankkarista jatkoajalla ajassa 71.58.

Ottelun alussa TPS hallitsi peliä. Avauserässä se piti palloa, mutta maaleja ei nähty. Toisessa erässä Miko Kailialan maalilleajo johti tulokseen ja Juuso Forsman iski kotijoukkueen johtoon. Aivan erän lopussa sama duo iski toistamiseen, kun Kailiala tarjosi vasemmalle laidalleen tyhjän maalin.

SPV ei tietystikään masentunut. Aapo Lokasaari iski kavennuksen heti kolmoserän alkuun. Viimeisellä kympillä Matias Lintulan maali toi SPV:n tasoihin, eikä lisämaaleja nähty varsinaisella peliajalla. SPV paransi otteitaan selvästi kolmanteen erään. Varsinaista peliaikaa sävytti molempien joukkueiden todella tarkka puolustuspeli.

Jatkoajalla TPS oli hitusen niskan päällä, mutta SPV vei lopulta voiton Hankkion rankkarimaalilla. TPS voi syyttää maalista itseään, sillä helpon pallonmenetyksen myötä syntynyt tilanne johti rikkeeseen maalintekotilanteessa.

Sarja jatkuu sunnuntaina Seinäjoella.

Keskusteluketjuun
Tilastot
Anssi Koskisen ottelukuvat

Raholassa Nokian KrP:n ja Happeen välinen avauspeli on ennakoidun tasainen. Happee nappasi kotiedun itselleen voittamalla pelin lukemin 6-5.

Happee karkasi avauserässä jo 3-0-johtoon. KrP kiri kuitenkin tasoihin pikku hiljaa ja ajassa 42.15 nokialaiset olivat jo 5-3-johdossa. Paul Kotilainen ja Jonne Junkkarinen toivat Happeen tasoihin kolmoserässä. Peter Kotilaisen maali ajassa 53.13 jäi lopulta voittomaaliksi.

Happeen tehokolmikkona hääri Peter Kotilainen (2+1), Junkkarinen (1+2) ja Joel Lahti (1+2). Happee johtaa sarjaa 1-0 ja pelit jatkuvat sunnuntaina Jyväskylässä.

Keskusteluketjuun
Tilastot
Esa Takalon ottelukuvat

Maalikooste:

Lehdistö:

Classic tarjoili LASBille opetuksen pudotuspelivauhdista Tampereella. Classic voitti kamppailun maalein 13-4.

Ajassa 25.21 peli oli jo 6-0, eikä LASBin muutama kavennusmaali enää juuri avittanut. Classicin tehot jakautuivat hyvin pelaajien kesken. Eemeli Salin (3+0), Sami Johansson (2+1), Ville Lastikka (2+1), Eetu Sikkinen (1+2) ja Jere Pulkkinen (0+3) iskivät kolme pistettä mieheen.

Pelit jatkuvat sunnuntaina Lahdessa Classicin 1-0-johdossa.

Keskusteluketjuun
Tilastot

Lehdistö:

Espoon ensimmäinen derby pelattiin jo torstaina. Esport Oilers piti pintansa ja nappasi 1-0-otteluvoiton loppuluvuin 5-4.

Oilers aloitti hyvin ja maalasi 3-0-johtoon alle seitsemässä minuutissa. Indians kuitenkin toipui hyvin ja tuli maalin päähän avauserässä. Käytännössä vierasjoukkue hallitsi pelin virtausta kaksi ensimmäistä erää, mutta toisessa erässä Oilers oli parempi erikoistilanteissa ja päätöserään mentiin 4-2-tilanteessa.

Kolmoserä oli pitkälti Oilersin heiniä ja se iski itsensä kolmen maalin johtoon. Pallonhallinta ei kuitenkaan johtanut lisämaaleihin. Kun peliä oli vielä yli viisi minuuttia jäljellä Aaro Astala toi Indiansin maalin päähän hyvällä yksilösuorituksella. Sami Niskasen maali ajassa 59.19 johdatti Indiansin hurjaan kiriin, mutta rimaa lähemmäksi joukkue ei enää päässyt. Tolpat ja rimat tulivat Indiansille muutenkin tutuksi ottelun aikana.

Ottelun tehopelaaja oli Oilersin Rasmus Kainulainen pistein 1+2. Sarja jatkuu lauantaina Otahallissa.

Keskusteluketjuun
Tilastot

Kooste:

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen