Liigat

Happee nappasi 23 kertaa runkosarjassa maalanneen ErVi-laiturin – Markus Salmi siirtyy Hirvinuttuun

12.03.
2021
Liigat

Markus Salmi tuulettaa ensi kaudella Happeen paidassa. Kuva: Jarmo Koskela

Happee tiedotti tuoreeltaan solmineensa kahden vuoden mittaisen sopimuksen EräViikinkien tämän kauden parhaan pistemiehen Markus Salmen kanssa.

20-vuotias hyökkääjä on pelannut liigassa kaudesta 2018–2019 saakka liigassa ja edustanut koko liigauransa EräViikinkejä. Tällä kaudella Salmi iski 25 ottelussa 23 maalia ja 35 tehopistettä. U19-maajoukkueen paidassa MM-pronssia keväällä 2019 juhlinut hyökkääjä on tehnyt kaikkiaan 70 runkosarjaottelussa 42+18=60 pistettä sekä kahdeksaan pudotuspeliotteluun tehot 6+1.

– Tosi hyvät fiilikset on tällä hetkellä. Itsellä on isot tavoitteet opiskelujen suhteen ja haen nyt toista kertaa Jyväskylän yliopistoon. Viime kesänä jäi muutamasta kymmenosasta pisteet vajaaksi. Sitä kautta oli luonnollinen valinta siirtyä tänne ja päästiin myös sopimuksesta nopeasti yhteisymmärrykseen, Salmi kommentoi Happeen tiedotteessa.

– Happeesta tiedän sen verran, että siellä tehdään isolla sydämellä hommia logon eteen ja sitä kautta myös menestytään. Ensi kaudelle odotukset henkilökohtaisella tasolla on kehittyä kokonaisvaltaisesti sekä tuottaa hyökkäyspäässä entistä tehokkaammin. Tärkeimpänä tavoitteena on auttaa omalla panoksella Happee mestaruuteen.

Happeen päävalmentaja Tero Kotilainen oli arvatenkin tyytyväinen 23 kertaa viime kaudella osuneen rightin puolen hyökkääjän siirtymisestä Hirvilaumaan.

– Salmi on luontainen maalintekijä, jolla on erinomainen laukaus ja vaistot luoda itselleen mahdollisuuksia maalintekemiseen. Hän on nuori pelaaja, jolla on valtaisa määrä potentiaalia. Todella hienoa, että saamme nähdä hänet Happee-paidassa seuraavat vuodet, jyväskyläläisten päävalmentaja iloitsi.

Lähde: Happeen tiedote

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira