Jesperi Lindforsin polvi näytti muljahtavan ikävästi, mutta hän selvisi säikähdyksellä – ”Tasaisuutta olen saanut lisää”

Jesper Lindfors on ollut tämän kevään parhaita puolustajia. Kuva: Anssi Koskinen

Jesper Lindfors on ollut tämän kevään parhaita puolustajia. Kuva: Anssi Koskinen

Oilers nähdään F-liigan finaaleissa tänä keväänä. Öljymiesten kapteeni Jesperi Lindfors sanoo, että finaalivastustajaksi kelpaa kumpi vaan, Classic tai Nokian KrP.

Oilersin finaalipaikka ratkesi huiman trillerin jälkeen. Espoolaiset näyttivät jo pysähtyvän TPS:n puolustusmuuriin, mutta joukkue nousi 0–2-tappioasemasta tasoihin päätöserässä. Jatkoajalla sarjan naulasi Justus Kainulainen.

Öljymiehet olivat sarjan alussa selvästi TPS:aa edellä, mutta puntit tasoittuivat sarjan edetessä. Kysyttäessä Lindforsilta yhtä asiaa, mikä käänsi sarjan Oilersille, hän nostaa esiin valmistautumisen.

– Varmaan valmistauduttiin paremmin ja juuri ensimmäisissä peleissä oltiin terävämpiä ja valmiimpia. 2–0-tilanteesta oli hyvä lähteä rakentamaan. Neljä ensimmäistä peliä meni meidän tahdissa, mutta kaksi viimeistä oli kaverin, Oilers-kapteeni summaa.

Kuudennen välierän ensimmäisessä erässä Lindfors otti osumaa. Puolustaja lähti etenemään pallon kanssa laidan lähettyvillä ahtaaseen väliin, menetti kamppailutilanteessa tasapainoaan ja polvi näytti muljahtavan ikävän näköisesti. Lindfors jäi tuskaisena kentän pintaan ja suuntasi sen jälkeen pukuhuoneeseen, mutta palasi peliin vielä avauskaksikymppisen aikana.

– Ihan hyvältä polvi tuntui ja hyvin pystyin pelaamaan loppuun. Kaikki on kunnossa.

Finaalissa Oilers kohtaa joko Classicin tai Nokian KrP:n. Pirkanmaalaisten välienselvittely huipentuu torstaina pelattavaan seitsemänteen otteluun. Oilers-kippari toteaa, ettei tulevalla vastustajalla ole väliä. Molemmat käyvät.

– Meillä on ollut koko ajan teemana, että kuka tahansa tulee vastaan, niin luotetaan omaan peliin ja mennään sillä. Oli vastus kumpi tahansa, niin ei tässä mitään poppaskonsteja aleta tekemään. Pieniä hienosäädöksiä toki, mutta ei isompia muutoksia.

Lindfors ja muutama muu kokeneempi Oilers-pelaaja pääsi haistelemaan finaalitunnelmaa keväällä 2016. Tuolloin espoolaiset jäivät Superfinaalissa Classicin jalkoihin. Nyt 27-vuotiaalla, yli 300 liigapeliä – pudotuspelit mukaan lukien – pelanneella Lindforsilla on edessään uran ensimmäinen finaalisarja.

– Ehkä se on kivempi, puolustaja vastaa kysyttäessä, onko finaalisarja yksittäistä ottelua mielekkäämpi tapa ratkoa mestaruus.

– Urheilullisuus tulee enemmän esiin ja sattumalle jää vähemmän sijaa. Ei Superfinaali kuitenkaan yllätyksenä tullut. Kaikki tiesivät jo ennen kauden alkua, että näin tulee tapahtumaan. En lähtisi vähättelemään yksittäisen finaalin tai mestaruuden arvoa, mutta kyllä sarja sytyttää enemmän.

Puhuttaessa tämän kevään pudotuspelien parhaasta puolustajasta, Lindforsia on mahdoton sivuuttaa. Jo kymmenennettä kauttaan espoolaisten takalinjoilla uurastava puolustaja on suorittanut tasaisen korkealla tasolla – molempiin suuntiin.

– Ihan tyytyväinen olen. Tasaisuutta olen saanut koko kauden aikana lisää ja se on näkynyt suorittamisessa. Ei ehkä räiskyvää. Muutama maali on tullut, eikä suurempia virheitä. Muutamia juttuja on, missä pitää parantaa, mutta hyvin on mennyt.

Lindforsin pistesaldo näyttää kahdeksaa (5+3). Samassa kentässä hyökkäävä velipoika Santeri on pisteen edellä. Runkosarjassa vuoden nuorempi Jesperi taas peittosi veljensä pisteellä. Pistekisaa veljesten välillä ei kuulemma ole.

– Koitetaan kirittää toisiamme. Jos toinen välillä osuu, niin se on hyvä vaan.

– Meidän kentässä parhaat paikat tuli runkosarjassa kakkostasoon mulle ja Tuomas Iiskolalle, joten oltiin jopa ne pisteiden tekijät. Laituripari tekee likaisen työn ylhäällä ja me päästään nauttimaan hedelmistä.