Jymy säilytti F-liigapaikkansa maalin erolla – Steelers joutuu karsintaan

Nurmon Jymy uusi F-liigapaikkansa ensi kaudeksi. Kuva: Juha Käenmäki

Nurmon Jymy sinetöi säilymisensä miesten F-liigassa, kun se voitti playoutien ratkaisevan viidennen ottelun 4-3 sunnuntaina Hämeenlinnassa. Jymy voitti sarjan otteluvoitoin 3-2 ja sysäsi Steelersin liigakarsintaan.

Jymyn ja Steelersin väliset playoutit olivat tiukka sarja, joka säilyi tiukkana loppuun asti.

Sunnuntain ottelussa Hämeenlinnassa Jymy meni ensimmäisessä erässä 2-0-johtoon, minkä Steelers tasoitti toisessa erässä.

Kolmannessa erässä nurmolaiset pääsivät taas kahden maalin karkumatkalle, eikä Steelers päässyt enää rinnalle viisi sekuntia ennen loppua syntyneestä kavennuksesta huolimatta.

Jymy nousi liigaan kabinetin kautta, kun se sai koronaepidemian jälkeen paikan kauden 2019-2020 Divarin runkosarjan voittajana. Nyt joukkue onnistui nousijana säilyttämään paikan.

Jymyn kauden moninaisista vaiheista kertoo muun muassa se, että ennen joulua päävalmentaja Jarmo Eteläaho tarjoutui seurajohdolle itse eroamaan.

Myös Steelersin kausin on ollut monivaiheinen. Hämeenlinnalaisjoukkue joutui playoutiin kahden pisteen marginaalilla, ja nyt Jymylle hävittyään se joutuu pelaamaan vielä liigakarsinnat Divarin kakkosta vastaan.

Liigakarsintoihin tulee joko Karhut tai Rangers. Niiden välisissä Divarin finaaleissa voitot ovat 1-1, joten Steelers saa odotella vastustajan selviämistä ensi viikonloppuun.

Divarin voittoon tarvitaan kolme voittoa, kuten tarvitaan aikanaan myös liigakarsinnoissa.