Kailiala, Uimarihuhta ja Lamminen kuukauden pelaajat – Divarin pistepörssin voittanut Lamminen iski 18 maalia

Miesten liigan kuukauden pelaaja Miko Kailiala osui helmikuussa 10 kertaa. Kuva: Juhani Järvenpää

Miesten liigan kuukauden pelaaja Miko Kailiala osui helmikuussa 10 kertaa. Kuva: Juhani Järvenpää

Salibandyn pääsarjojen kuukauden pelaajiksi valittiin TPS:n Miko Kailiala, SSRA:n Sanni Uimarihuhta ja Rangersin Kristian Lamminen.

TPS voitti jokaisen helmikuun viidestä ottelustaan. TPS-kapteeni Kailiala summasi helmikuun otteluissa tehot 10+4=14, yltäen tehopisteille jokaisessa.

– Vahvaa tekemistä läpi helmikuun, valinnan tehnyt miesten maajoukkueen päävalmentaja Petteri Nykky kommentoi F-liigan tiedotteessa.

Uimarihuhta ja Rankat Ankat pelasivat kuukauden aikana kaksi peliä. Sijoitussarja A:n viikonloppu oli äärimmäisen vahva: Uimarihuhta keräsi seitsemän tehopistettä, kun Ankat kaatoi kotonaan sekä PSS:n että SB-Pron sarjan kärkikamppailuissa.

– Nuori ja taitava pelaaja, joka tekee läpimurtoa liigassa. Tänä viikonloppuna kärkiotteluissa 5+2 ja oli ratkaisija, kun Ankat otti sijoitussarjan voiton omiin käsiinsä, naisten maajoukkueen päävalmentaja Lasse Kurronen luonnehti.

Divarissa kuukauden pelaajan valitsevat sarjan valmentajat. Kunnian sai pistepörssin voittajaksi äärimmäisen kovan helmikuun (18+6) turvin noussut Kristian Lamminen.

– Lamminen on pelannut hyvän ja tasapainoisen kauden kokonaisuudessaan, Rangersin päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä sanoitti Salibandyliiton tiedotteessa.

– Johtava pelaaja, joka on noussut esiin, kun ratkaisijoita tarvitaan. Tekee isosta pistemäärästä huolimatta loistavasti töitä puolustussuuntaan, ja siitä kertovat myös plusmiinustilaston lukemat +28. Toivottavasti Divarin kuumimman lavan tehtailu jatkuu myös maaliskuussa, Rangers-luotsi jatkoi.