Karhut ja Rangers Divarin finaaleihin, SB Vantaa Suomisarjaan – pääsarjojen tulokset ja koosteet viikolla 10

Rangers nähdään Divarin finaaleissa. Kuva: Anssi Koskinen

Porin Karhut ja Kirkkonummi Rangers kohtaavat tänä keväänä miesten Divarin finaaleissa. Molemmat selvittivät välieräsarjansa suoraan kahdessa ottelussa.

Karhuilla teki tiukkaa LNM:n kanssa. Karhut johti peliä puolivälissä 3-0 ja 12 minuuttia ennen loppua 4-1, mutta LNM kiri lähes tasoihin asti. Karhut kuitenkin kesti voittaen 4-3, vaikka se pelasi lopussa jopa kahden miehen alivoimalla yli minuutin. Porilaisten tehopelaajia olivat Aatu Tommila (2+0) ja Juuso Ahola (2+0). Samanlaisen tutkaparin muodostivat LNM:n Mika Heiskanen (2+0) ja Matti Heikkinen (0+2).

Kirkkonummi Rangers jatkoi vahvoja esityksiään SaiPan kustannuksella. Rangers voitti kotipelin lukemin 6-2 ja eteni ensimmäisen kerran Divarin finaaleihin. Rangers oli ottelussa kuskin paikalla lähes alusta alkaen. Rangersin tehopelaajina kunnostautuivat Rami Kallio (2+1) ja Erik Helenius (1+2). Rangers ylsi finaaleihin lähtemällä pudotuspeleihin runkosarjan sijalta seitsemän.

Divarin finaalisarjan voittaja nousee F-liigaan. Finaalisarjan häviäjän kausi jatkuu liigakarsinnoissa. Sarja pelataan paras viidestä -systeemillä.

Miesten Divarin putoamiskarsinnassa miteltiin kolmas ja ratkaiseva ottelu helsinkiläisen Hawksin sekä SB Vantaan välillä. Ottelu oli tasan 5-5 vielä seitsemän minuuttia ennen loppua, mutta Hawks pääsi iskemään kahden miehen ylivoimalla ja rankkarista maalit. Vantaa tuli vielä maalin päähän, mutta Hawksin sarjapaikka säilyi loppulukemin 7-6.

Hawksin tehopelaajia olivat Jimmy Sved (2+1) ja Aaro Pohjanmaa (2+0). Vantaalaisista Tuomas Savukoski maalasi kahdesti. SB Vantaa tippui ensi kaudeksi Suomisarjaan.

Miesten F-liigan playouteissa pelattiin sarjan toinen ottelu Jymyn kotikentällä. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä sillä peli oli 2-2 kahden erän jälkeen. Näytti pitkään siltä, että Jymy tasoittaa sarjan tilanteeksi 1-1 lukemin 3-2, mutta Nico Matilaisen maali toi vieraat tasoihin ajassa 58.22.

Koko Pohjanmaa repesi liitoksistaan, kun Ville Rynnäs laukoi voittomaalin jatkoajalla ajassa 69.47. Ottelun ainoa kahden pisteen onnistuja oli Steelersin Pyry Kauppinen (1+1). Ottelusarja on tilanteessa 1-1. Pelit jatkuvat keskiviikkona Hämeenlinnassa ja liigapaikan voi varmistaa kolmella voitolla.

Perjantai 12.3.
Oilers – Indians 7–6 ja. (Oilers välieriin voitoin 4–1)

Sunnuntai 14.3.
Jymy – Steelers 4-3 ja. Ottelusarjan voitot 1-1. Kolmella voitolla säilyttää liigapaikan. Häviöllä liigakarsintaan.

Naisten F-liiga, playout

LoSB – Steelers 4–5

Steelers – LoSB 8–1 (Steelers voitti playoutsarjan voitoin 3–2, LoSB jatkaa liigakarsintaan)

Divari, pudotuspelit

Koovee – LNM 4–5 ja. (LNM välieriin voitoin 2–1)

SaiPa – O2-Jyväskylä 7–5 (SaiPa välieriin voitoin 2–1)

FBC Turku – Rangers 4–5 (Rangers välieriin voitoin 2–1) Anssi Koskisen ottelukuvat

Karhut – LNM 6–4
SaiPa – Rangers 3–4

LNM – Karhut 3-4 Karhut Divarin finaaleihin voitoin 2-0.
Rangers – SaiPa 6-2 Rangers Divarin finaaleihin voitoin 2-0.