Divarit

Karhut jatkoi vahvaa virettään, Rangers vierasvoittojen tiellä – Divarin finaalipaikat katkolla sunnuntaina

13.03.
2021
Divarit

Eero Vanhatalo niittasi kaksi osumaa Limingan verkkoon. Kuva: Esa Jokinen

Porin Karhut ja Kirkkonummi Rangers olivat voitokkaita lauantaina Divarin välierien ensimmäisissä otteluissa. Finaalipaikat ovat katkolla huomenna. Myös toinen putoaja ratkeaa huomenna Hawksin voitettu veitsi kurkulla.

Karhujen ja LNM:n välisen ottelun avausmaalista vastasi vierasjoukkue kovassa iskussa olevan Iiro Savelan toimesta. Juho Myllyharju toi kuitenkin Karhut tasoihin ylivoimalla ennen erätaukoa.

Toisen erän toisella kympillä sattui ja tapahtui. Ensin porilaisten Tomi Jerkku epäonnistui rankkarissa, mutta Eero Vanhatalo osui lähes heti perään tasavoimin, ja lisäsi kotijohtoa jo pari minuuttia myöhemmin ylivoimalla. Limingan Karri Vaarala kavensi, mutta kolmanteen erään lähdettiin Karhujen 4-2-johdossa Ville Salosen osuman myötä.

Ennen viimeistä kymppiä Karhujen Tuomas Huhtala ja Tatu Ruohonen veivät kotijoukkueen jo 6-2-johtoon. Eerik Lukkari sekä Mika Heiskanen kavensivat päätöskympillä, mutta Karhut napsi sarjan avausvoiton nimiinsä. Kahden pisteen onnistujia olivat Karhujen Vanhatalo (2+0), Salonen (1+1), Ruohonen (1+1) ja Myllyharju (1+1) sekä Limingan Savela (1+1).

Sarja jatkuu sunnuntaina LNM:n kotiottelulla.

Toisessa välierässä Rangers jatkoi vierasvoittojen tiellä. Kirkkonummelaiset siirtyivät avauskympillä 2–0-johtoon Kaius Klemetin ja Markus Fredrikssonin maaleilla. SaiPan Jere Niemelä kavensi vielä avauseräsä.

Toinen erä pelattiin maaleitta, mutta heti päätöskaksikymppisen ensimmäisellä minuutilla Rangersin Markus Linnala vei vieraat 3–1-johtoon. SaiPa tuli tasoihin ajassa 48:05 Jere Niemelän illan toisella. Voittomaaliksi jäänyt Emil Vehasen osuma lävähti pöytäkirjaan kuitenkin jo seuraavassa vaihdossa 36 sekuntia SaiPan tasoituksen jälkeen.

Niemelä (2+0) ja SaiPa-pakin molemmat osumat alustanut Juuso Kekki (0+2) viettivät kahden pisteen iltaa. Voittomaalin alustanut Fredrikson (1+1) tehoili myös kahden pisteen muodossa.

Sarja jatkuu sunnuntaina Rangersin kotiottelulla.

Divarin putoamiskarsinnassa Hawks onnistui peittoamaan avausosan voittaneen SB Vantaan ja siirsi ratkaisun huomiselle. Voittolukemat kirjattiin helsinkiläisten hyväksi 4–3. Riku Laaksonen (2+1) oli illan tehokkain.

Putoamiskarsinta ratkeaa huomenna. Ottelun voittaja jatkaa Divarissa ensi kaudella, hävinnyt joukkue putoaa Suomisarjaan.

Divarin välierät:
Karhut-LNM 6–4 (voitot 1–0)
SaiPa-Rangers 3–4 (voitot 0–1)

Finaaleihin kahdella voitolla.

Divarin putoamiskarsinta:
SB Vantaa-Hawks 3–4 (voitot 1–1)

Uutista päivitetään lauantain mittaan.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen