Karhut ylivoimaisella esityksellä Divarin mestaruuteen – Pori palaa liigakartalle parin vuoden tauon jälkeen

Karhut nousee liigaan näytöstyyliin. Kuva: Kari Saha/urheilusuomi.com

Kirkkonummi Rangers ja porilainen Karhut kohtasivat lauantaina neljännessä Divarin finaalissa Kirkkonummella. Karhut jatkoi vakuuttavia otteitaan voittamalla lukemin 13-4 ja viemällä Divarin mestaruuden otteluvoitoin 3-1.

Ensimmäisessä erässä Karhut mätti kuusi maalia, ja Rangers kaksi. Rangers kuitenkin sai hyvän lähdön iskemällä kaksi ensimmäistä osumaa. Toisessa erässä porilaisryhmä iski kaksi lisämaalia, joten kolmoserään lähdettäessä tilanne näytti melko selvältä.

Ennen viimeistä kymppiä peli oli jo 10-3 Karhuille. Rangers yritti kunniakkaasti loppuun asti ja pelasi jopa ilman maalivahtia viimeisen vitosen kynnyksellä ja myöhemminkin, mutta siinä vaiheessa nähtiin enää Karhujen lisämaaleja ja loppuminuuteilla yksi Rangersin kavennus.

Karhut määritteli pelin rytmiä, vaikka antoikin Rangersin pyörittää peliä omalla alueellaan melko vapaamuotoisesti. Karhujen hyökkäystaito oli myrkkyä alusta alkaen. Kaiken kaikkiaan joukkueiden välinen ero tuli melko selväksi ottelun aikana.

Karhujen tehopelaajia olivat Eero Vanhatalo (3+2), Juho Myllyharju (3+2), Tuomas Huhtala (3+1) ja Tomi Jerkku (2+2).

Voiton myötä Karhut pelaa F-liigassa kaudella 2021-22. Karhut nähtiin liigassa viimeksi kaudella 2018-19. Rangersin kausi jatkuu liigakarsinnoissa Hämeenlinnan Steelersiä vastaan.