Ulkomaat

Kaupit valtasivat pistepörssin kärkisijat – SSL:n pudotuspeleissä mukana 12 suomalaista

22.03.
2021

Oona Kaupin Thorengruppen voitti runkosarjan niukasti ennen Laura Mannisen Pixboa. Kuva: perwiklund.se


Ruotsin naisten SSL:n runkosarja päättyi lauantaina. Pudotuspelit alkavat torstaina.

Runkosarjan voitti Veera ja Oona Kaupin tähdittämä Thorengruppen IBK kolmen pisteen erolla ennen Laura Mannisen ja Mia Karjalaisen edustamaa Pixboa.

Uumajalainen Thorengruppen ei säästellyt puolivälierävastustajaa valitessaan matkakilometreissä, kun se valitsi kahdeksannen sijan Malmön. Välimatkaa joukkueiden kotipaikkakuntien välillä on yli 1200 kilometriä. Malmöa edustaa sinivalkoisista Tiltu Siltanen, Silja Eskelinen ja Inka Lampinen.

Kakkoseksi tullut Pixbo valitsi niin ikään runkosarjasijoituksen mukaan ottaessaan parikseen Rönnbyn. Kolmas pari, jossa kohtaavat Endre ja Täby on ainoa, missä ei nähdä suomalaisia. Siriuksen suomalaistrio Johanna Homi, Mia Vallenius ja Tuulia Aho taistelevat välieräpaikasta My Kippilän ja Jenna Saarion KAIS Moraa vastaan.

SSL:n puolivälieräparit:
Thorengruppen IBK (1.) – Malmö FBC (8.)
Pixbo Wallenstam IBK (2.) – Västerås Rönnby IBK (7.)
Endre IF (3.) – Täby FC IBK (6.)
IK Sirius FBC (4.) – KAIS Mora IF (5.)

Puolivälierät ja välierät pelataan paras viidestä -systeemillä. Superfinaali pelataan Gävlessä 24.4.

Runkosarjan pistepörssin voitti näytöstyyliin Veera Kauppi tehoilla 31+41=72. Kaksoissisko Oona nappasi pistepörssin toisen sijan 38+21=59 pisteellä ja jäi 13 pisteen päähän. Oona Kauppi voitti sarjan maalipörssin.

Veera Kauppi ylivoimaisen pörssivoiton arvoa nostaa sekin, että hän pelasi vain 20 ottelua. Pistekeskiarvo oli huima 3,6 per peli.

Kauppien jälkeen sarjan kolmanneksi tehokkain suomalainen oli Nacka Wallenstamin Daniela Westerlund (17+9=26). Myös Trine Sällströmin edustama Nacka jäi ensimmäisenä ulos pudotuspeleistä.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira