KrP hyödynsi Mikko Laakson johdolla paikkansa, Happee pysähtyi Miro Tuomalaan – nokialaiset rynnistivät välieriin

Nokian KrP voitti kolmannen kerran peräkkäin ja jatkaa välieriin. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP voitti ratkaisevan seitsemännen puolivälieräottelun Happeeta vastaan lukemin 8–3 ja jatkaa välieriin Classicia vastaan.

Ottelun hahmoja olivat kahdesti osunut Mikko Laakso (2+1) ja loistavia otteita maalin suulla esittänyt Miro Tuomala (25 torjuntaa).

Selvistä lukemista huolimatta seiskapeli oli ottelutapahtumien tasolla tasainen vääntö. Happee vei avauserää, mutta KrP vastasi maaleista. Markus Laakso yllätettiin kahdesti etukulmasta. Tasainen toinen erä päättyi 1–1. Jami Mannisen (1+0) osui erän alussa, mutta Laakson illan toinen upean syöttökuvion päätteeksi kasvatti johdon kahteen maaliin.

Kolmannessa KrP oli niskan päällä saatuaan erän alkupuolelle kaksi ylivoimaa. Se onnistui hyödyntämään jälkimmäisen Henri Johansonnin (1+1) maalilla. Heti perään Joona Rantala (3+0) kanttasi ratkaisevan tuntuisen 5–1-osuman. Loppu olikin kissahiiri-leikkiä Happeen pelatessa ilman maalivahtia. Vieraat osuivat kahdesti ilman maalivahtia, mutta vastapainona tyhjässä rysässä heilahti kolmesti.

KrP:n kolmas perättäinen voitti tiesi samalla sitä, että se nousi liigahistorian ensimmäisenä joukkueen 1–3-tappioasemasta ottelusarjan voittoon.

Välierissä KrP kohtaa paikallisvastustaja Classicin.

Ottelun tilastot
Ottelusarjan keskustelut

Nurmon Jymy otti toisen kiinnityksen ensi kauden liigapaikkaan hakemalla Hämeenlinnasta 8–3-voiton. Vieraiden ehdoton sankari oli neljästi osunut Tommi Hakala (4+1). Hakalan kanssa samassa ketjussa hyökännyt Joona Kukko takoi hattutempun.

Ottelun alku viivästyi puoli tuntia koronatestin takia. Steelersin pelaaja oli altistunut ja seura halusi pikatestillä varmistaa, ettei kyseisellä pelaajalla ollut tartuntaa, Hämeen Sanomat uutisoi.

Jymy siirtyi playoutsarjassa johtoon voitoin 2–1. Sarja on katkolla nurmolaisille lauantaina Nurmohallissa pelattavassa neljännessä pelissä. Playoutsarjan häviäjä karsii liigapaikastaan Divarin finaalit hävinnyttä joukkuetta vastaan.