Viikon tulokset

LASB yllätti Classicin puolivälierissä, ErVi taisteli tiensä naisten pudotuspeleihin – katso viikon tulokset ja koosteet

07.03.
2021
Viikon tulokset

EräViikingit taisteli tiensä naisten F-liigan puolivälieriin.

Lahdessa nähtiin pudotuspelikevään toistaiseksi suurin yllätys, kun LASB kaatoi Classicin lukemin 7-3. Kyseessä oli LASBin historian ensimmäinen voitto tamperelaisista miesten F-liigassa.

LASB sai peliin hyvän lähdön ja johti 3-0 ensimmäisellä erätauolla. Toisessa erässä tamperelaiset tulivat maalin päähän Mikko Leikkasen kahdella osumalla.

Kolmoserän alussa Tino Nivala vei ylivoimalla kotijoukkueen 4-2-johtoon. Leikkasen hattutemppu täydentyi viimeisen vitosen alussa, mutta koko ottelun ajan tiukasti puolustanut LASB piti pintansa kovassa pyörityksessä. Ottelun hahmo Jesse Arola osui vielä kolmesti viimeisillä minuuteilla. Arola maalasi pelissä peräti neljästi.

LASB karisti komeasti perjantain 13-4-tappion puserostaan. Puolivälieräsarja on nyt tilanteessa 1-1 ja kolmas peli mitellään tiistaina Tampereella. Välieriin pääseminen vaatii neljä voittoa.

SPV ja TPS kohtasivat Seinäjoella puolivälieräsarjan toisessa pelissä. Tiukemmalla prässillä iskenyt TPS laittoi alusta asti SPV:n pallollisen pelin ahtaalle ja voitti pelin lukemin 8-4. TPS johti parhaimmillaan jo 6-1 viimeiseen erään mentäessä, mutta SPV sai hiukan kiriä viriteltyä ottelun kontrollin lipsuessa molemmilta osapuolilta. Joka tapauksessa turkulaiset olivat kamppailussa selkeästi edellä, ja tasoittivat sarjan tilanteeksi 1-1.

TPS:n kakkosviisikon kolossi Mikko Hautaniemi oli ottelun hahmo ja iski pisteet 3+1. Sarja jatkuu tiistaina Turussa ja välieräpaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Jyväskylässä pelattiin Happee-KrP-puolivälieräsarjan toinen kamppailu. KrP haki kotiedun takaisin voittamalla pelin 5-2. Tarkassa avauserässä nähtiin yksi maali, josta vastasi Happeen Peter Kotilainen. Toisessa erässä peli hiukan vapautui. Valtteri Viitakoski toi ensin KrP:n tasoihin tasavoimin. Joonatan Kovanen ja Mikko Laakso osuivat ylivoimalla, joten kolmoserään lähdettiin KrP:n kahden maalin johdossa.

Joona Rantalan komea yksilösuoritus ja Laakson iskemä maali tyhjiin upottivat Happeen lopulta, vaikka Peter Kotilainen kavensi vielä kolme sekuntia ennen loppua. Pudotuspelikliseiden mukaisesti KrP:n tarkka puolustuspeli tylsytti Happeen ja joukkue onnistui myös erikoistilanteissa. Kahden pisteen onnistujia olivat Kotilaisen ja Laakson lisäksi Rantala (1+1) sekä Kovanen (1+1). Miro Tuomala torjui hyvin KrP-maailla, ja siitä kertoo sekin, että Peter Kotilainen ei saanut kahdesta rankkarista kumpaakaan sisään.

Sarja on tilanteessa 1-1 ja jatkuu tiistaina Raholassa. Välieriin vaaditaan neljä voittoa.

Naisten F-liigassa selvitettiin viimeisetkin pudotuspelijoukkueet. EräViikinkien ja SaiPan pudotuspelikarsintasarja venyi ratkaisuna viimeiseen mahdolliseen hetkeen, kun EräViikingit voitti viidennen pelin rankkarikisan jälkeen maalein 4-3.

ErVi oli pelissä pinteessä vielä viimeisellä kympillä, kun Miisa Turunen vei kotijoukkueen 3-1-johtoon. Sofia Mittentag kavensi ja lopulta EV tuli tasoihin ilman maalivahtia Iina Latvalan osuessa ajassa 58.27. Jatkoaikaa tahkottiin 20 minuuttia ilman maaleja, joten ratkaisu nähtiin rankkarikisassa, jonka ratkaisuosuman iski Taru Nordman.

Sarja oli itsessään täynnä draamaa ja ErVi oli veitsi kurkulla pariinkin otteeseen. Kolmospelissä se menetti johtonsa, mutta vei voiton jatkoajalla. Nelospeli päättyi helsinkiläisten hyväksi maalein 2-1, ja sarja päättyi siis 3-2 SaiPan johtaessa alkuun 2-0.

Naisten liigan kaikki pudotuspelijoukkueet ovat nyt siis selvillä. TPS varmisti paikkansa puolivälieriin jo aiemmin kaatamalla Pirkat pudotuspelikarsinnassa voitoin 3-0.

Piikkipaikalta jatkopeleihin lähtee SB-Pro, joka nousi sarjavoittoon voittamalla viimeisessä pelissä SSRA:n lukemin 7-4. SSRA lähtee pudotuspeleihin kakkosena ja PSS kolmannelta sijalta.

B-sarjan voittaja oli Loisto, joka sai viimeisenä joukkueena kotiedun jatkopeleihin. Vitossijan nappasi Classic ja kuudennen paikan Koovee. TPS lähtee pudotuspeleihin sijalta seitsemän ja EräViikingit kahdeksannelta paikalta.

Kooveen koronatartunnan vuoksi pudotuspelit alkavat vasta 20.3.

Miesten Divarin pudotuspeleissä varmistui yksi välieräpaikka. Porilainen Karhut jatkoi vahvaa virettään ja kaatoi M-Teamin Helsingissä lukemin 8-4. M-Team oli 4-2-johtoasemassa päätöserään lähdettäessä, mutta Karhut sai pelivaihteen vielä päälle viimeisessä erässä vieden sen 6-0. Porilaisten tehopelaajia olivat Janne Kuusiluoto (3+0) ja Eero Vanhatalo (1+2).

FBC Turku toipui lauantain jatkoaikatappiosta hyvin. Se eteni 3-0-johtoon avauserässä, mutta menetti sen lopulta viimeisellä kympillä. Toinen perättäinen jatkoaika ei kuitenkaan häkellyttänyt, sillä FBC Turku vei tällä kertaa voiton jatkoajalla maalein 4-3 Aleksi Havian iskiessä voittomaalin ajassa 64.32. Sarjan ratkaisupeli mitellään keskiviikkona Turussa.

O2 paransi myös lauantaista suoritustaan kaatamalla SaiPan kotikentällään luvuin 10-6. SaiPa teki kamppailun avausmaalin, mutta sen jälkeen O2 otti ohjat. Jyväskyläläisten pistenikkareita olivat Mikael Määttä (2+1) ja Iiro Kinnunen (1+2). SaiPalta pisteita nakuttivat Antti Suoraniemi (2+2) ja Oskari Möykkynen (1+2). Sarja on nyt tilanteessa 1-1 ja ratkaisupeli mitellään tiistaina Lappeenrannassa.

LNM:n ja Kooveen toinen kamppailu mentiin myös kotijoukkueen askelmerkkien mukaan. LNM pääsi ensimmäiselle erätauolle 5-1-johdossa. Koovee viritteli kiriäkin pelin aikana, mutta kahta maalia lähemmäksi se ei päässyt ja loppulukemiksi kirjattiin 8-5. LNM:n Mika Heiskanen oli ottelun tehopelaaja (1+2). Sarjan ratkaisuottelu mitellään tiistaina Tampereella.

Viikon tulokset ja koosteet:

Miesten F-liiga

Torstai 4.3.
Oilers – Indians 5-4

Perjantai 5.3.
Classic – LASB 13-4

TPS – SPV 2-3 ja. Anssi Koskisen ottelukuvat

Nokian KrP – Happee 5-6 Esa Takalon ottelukuvat

Lauantai 6.3.
Indians – Oilers 4-6 (voitot 0-2)

Sunnuntai 7.3.
LASB – Classic 7-3 (ottelusarja tilanteessa 1-1)

SPV – TPS 4-8 (ottelusarja tilanteessa 1-1) Juha Käenmäen ottelukuvat

Happee – Nokian KrP 2-5 (ottelusarja tilanteessa 1-1) Esa Jokisen ottelukuvat

Naisten F-liiga sijoitussarja A

Lauantai 6.3.
PSS – SSRA 7-3

Sunnuntai 7.3.
SB-Pro – SSRA 7-4

Naisten F-liiga pudotuspelikarsinnat

Keskiviikko 3.3.
SaiPa – EräViikingit 4-5 ja.
TPS – Pirkat 4-2 (TPS pudotuspeleihin voitoin 3-0) Anssi Koskisen ottelukuvat

Lauantai 6.3.
EräViikingit – SaiPa 2-1

Sunnuntai 7.3.
SaiPa – EräViikingit 3-4 rl. EräViikingit jatkaa voitolla naisten liigan pudotuspeleihin. SaiPan pelit jatkuvat NLB:ssä ensi kaudella.

Naisten F-liiga liigakarsinta

Maanantaina 1.3.
Steelers – LoSB 4-5 ja.

Lauantai 6.3.
LoSB – Steelers 2-4

Sunnuntai 7.3.
Steelers – LoSB 4-5 (LoSB johtaa sarjaa voitoin 2-1. Kolme voittoa oikeuttaa paikkaan NLB:ssä ensi kaudella)

Divari pudotuspelit

Lauantai 6.3.
FBC Turku – Rangers 3-4 ja. Anssi Koskisen ottelukuvat
Koovee – LNM 5-4 ja. Esa Takalon ottelukuvat

Karhut – M-Team 7-1 Kari Sahan ottelukuvat
SaiPa – O2-Jyväskylä 7-4

Sunnuntai 7.3.
Rangers – FBC Turku 3-4 ja. (voitot 1-1, välieriin kahdella voitolla)
O2-Jyväskylä – SaiPa 10-6 (voitot 1-1) Esa Jokisen ottelukuvat
LNM – Koovee 8-5 (voitot 1-1)
M-Team – Karhut 4-8 (Karhut välieriin voitoin 2-0)

Divari putoamiskarsinta

Lauantai 6.3.
Hawks – SB Vantaa 2-7 (voitot 0-1, sarjapaikka säilyy kahdella voitolla)

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen