Mikko Hautaniemen kentällinen oli välillä pesukoneessa, mutta loihti helpottavan jatkoaikaratkaisun – ”Ei kehdannut enää olla niin huono”

TPS nappasi Mikko Hautaniemen jatkoaikamaalilla välieräsarjan ensimmäisen voiton. Kuva: Juhani Järvenpää

TPS nappasi Mikko Hautaniemen jatkoaikamaalilla välieräsarjan ensimmäisen voiton. Kuva: Juhani Järvenpää

TPS oli tukalassa paikassa Oilers-ottelun lopussa, mutta onnistui punnertamaan Toni Salmisen maalilla tasoihin 29 sekuntia ennen loppua.

Jatkoajalla kupletin juoni näytti olevan se, kumpi onnistuu iskemään voittomaalin: Justus Kainulaisen johtama Oilersin ykkönen vai Miko Kailialan tähdittämä TPS:n aiemmin ykkösenä tunnettu, mutta keskiviikkoiltana kakkosketjuksi merkattu viisikko.

Sankariksi nousi kuitenkin Mikko Hautaniemi (2+2), joka sivalsi 5–4-voittomaalin ajassa 72.13. TPS pääsi Oilersin jatkopaineen alta pois ja sai pelattua muutamalla simppelillä syötöllä Hautaniemelle laukaisupaikan vasempaan taskuun, josta hujoppi tykitti pallon maalin kattoon.

– Ei se vapauttava ollut, mutta semmoinen, että eletään vieläkin. Oli tärkeää saada eka voitto. Pyritään perjantaina laittamaan sarja tasoihin, turkulaisten jatkoaikasankari kommentoi Pääkallolle tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Tuuhealla pudotuspeliparralla varustettu Hautaniemi saapui haastatteluun oranssi Pikku Myy -pyyhe kädessään. Siihen sai kuivata ottelun aikana hikeä, sillä Hautaniemen kentällinen pelasi pitkälti Oilersin huippuvaarallista ykköstä vastaan.

– Nuo äijät on niin hyviä hyökkäämään, että se on pakko vaan kestää. Pidetään pakka tiiviinä ja koitetaan blokata. Veskarikin (Oskari Fälden) otti näköjään muutaman. Itsekin jossain vaiheessa makasin perseelläni maalin edessä ja jollain kypärällä hän otti jonkun. Pakko ottaakin gamesavereita.

Kahdessa aiemmassa pelissä TPS oli ongelmissa Oilersin aktiivisen pallottoman pelin kanssa ja luopui pallosta helposti. Kolmannessa kohtaamisessa turkulaiset ottivat kuitenkin pallonhallinnan.

TPS onnistui luomaan hitailla hyökkäämisellä kohtalaisia tekopaikkoja, mutta huippupaikat menivät terävästi kääntäneelle Oilersille 12–8.

– Eka ja toinen peli vähän haettiin juttuja. Toinen peli oli niin aneeminen esitys meiltä, ja henkilökohtaisesti aivan surkea. Ei kehdannut enää olla niin huono. Oli pakko koko jengin parantaa paljon. Tänään tehtiin tarpeeksi, mutta ei ollut vielä semmoista, mitä halutaan nähdä. Mutta enemmän tepsimäisen näköinen esitys.

TPS on tuskaillut välieräsarjassa ylivoimansa kanssa. Kahdessa ensimmäisessä pelissä se hukkasi kolme ylivoimaa. Keskiviikkoiltana TPS kokeili kaukaa, mutta hakkasi päätään Oilers-muuriin kolmen ensimmäisen ylivoiman aikana. Neljäs tuotti tulosta. Joskin hieman epätyypilliseen tapaan vastahyökkäyksestä ja Hautaniemen lavasta.

– Tikitaka siinä oli ja pistettiin pallo ylähyllylle, Hautaniemi veisteli ja jatkoi.

– Sitä pitää katsoa. Ei se tuommoista voi olla. Muuten me ei voiteta yhtään peliä, 10 kertaa pudotuspeleissä osunut TPS-hyökkääjä päätti.

TPS kavensi voitollaan ottelusarjan lukemiin 1–2. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran perjantaina Turussa.

Ottelun huippuhetket: