Mikko Laakso ja KrP osoittivat henkistä kanttia viemällä sarjan seiskapeliin 105 minuutin maalittoman jakson jälkeen – ”Onhan tämä tosi tiivis tahti ja varmasti monella painaa”

Mikko Laakso on ollut KrP:n paras maalintekijä tänä keväänä. Kuva: Esa Takalo

Mikko Laakso on ollut KrP:n paras maalintekijä tänä keväänä. Kuva: Esa Takalo

Tänä iltana ratkeaa F-liigan viimeinenkin välieräjoukkue, kun Nokian KrP ja Happee kohtaavat puolivälieräsarjansa seitsemännessä ja ratkaisevassa pelissä. Pääkallo jututti edellisen ottelun ratkaisun niitannutta KrP:n Mikko Laaksoa.

Laakson sivalsi edellisen dramatiikan täyteisen pelin voittomaalin vain sekunti ennen loppua. Kuudennen pelin sankarilta on turha kysyä maistuiko. Näkihän sen jo tuuletuksestakin. Mutta oliko voittomaali ajassa 59.59 jopa makoisampi kuin jatkoaikamaali?

– Voisi sen melkein niinkin sanoa. Kaikki muut odotti jatkoaikaa, paitsi ”Jönssi” (Henri Johansson) ja meikäläinen. Muut jäätyi, mutta saatiin maali värkättyä. Jos miettii itseluottamuksen ja kaverin fiiliksenkin kannalta, niin tuo varmasti syö enemmän, Laakso arvelee Pääkallolle.

Sarja on ollut odotusten mukaisesti tasainen. Neljä kuudesta ottelusta on päättynyt vain maalin marginaalilla. Puolivälissä sarjaa nokialaisille osui kuitenkin todella synkkä jakso. Se hävisi kolmospelin kotikentällä rumasti 0–9 ja pelasi yhteensä lähes 105 minuuttia ilman maaleja.

– Ottihan se koville, mutta ei nyt ihan hirveän syvällä kuitenkaan vajottu. Loppuen lopuksi se on ihan sama miten päättyy, vaikka noin ei tietenkään saisi käydä. Puhuttiin se nopeasti läpi ja seuraava matsi oli jo hyvä. Päästiin hyvin paikoille, mutta ei vielä uponnut ja (Markus) Laakso pelasi tosi hyvin Happeen maalilla.

KrP on kuitenkin osoittanut henkistä vahvuutta voitettuaan kaksi tasaista ottelua veitsi kurkulla. Juuri Näätälauman henkinen lujuus on ollut asia, mikä on herättänyt kysymysmerkkejä. Lokakuussa alkanut vahva jakso huipentui tammikuussa Suomen Cupin välierävoittoon Classicista. Sen jälkeen ryhmällä on ollut vaikeaa.

– On se todella iso juttu, että ollaan pystytty voittamaan veitsi kurkulla. Classic-välierän jälkeen oli luonnollistakin, että vähän ote herpaantui, mutta se meni liian ulospuhallukseksi. Liikaa tuli tappiota, eikä saatu kierrettä poikki. Mutta nyt ollaan näytetty, että ollaan henkisesti vahvoja.

Kuudennen pelin voittomaalin iskenyt Laakso on osunut sarjassa viidesti. 22-vuotias laituri on KrP:n toiseksi paras pistemies pudotuspeleissä. Laakson johtama kakkoskentällinen on myös suoriutunut huomattavasti paremmin omiin päin, kuin KrP:n kovaa jälkeä runkosarjassa tehnyt ykkönen. Laakson +-tilasto näyttää nollaa, kun esimerkiksi Joona Rantala on lukemassa -6.

– Ihan kohtalaisesti on mennyt. Maaleja olen pystynyt tekemään, mutta parasta meikäläistä ei ole nähty.

– Sekin on totta, että 5v5-pelissä ei ole otettu niin pahasti omiin, mutta kyllä silläkin saralla pitäisi pystyä parantamaan, jos halutaan mennä jatkoon tästä sarjasta jatkoon ja vielä pidemmälle tänä keväänä.

Erikoistilanteet isossa roolissa

Seiskapelit ovat harvinaista herkkua salibandykaukaloissa. Paras seitsemästä ottelusarjoja on pelattu keväästä 2016 lähtien. Seitsemänteen peliin on edetty aiemmin ainoastaan kolmesti. Edellisen kerran keväällä 2018 Indiansin ja EräViikinkien toimesta.

Kerrasta poikki -pelit ovat tuttuja Laaksolle Suomen Cupista ja nuorten MM-kisoista (2017), mutta seurajoukkueessa hänellä ei ole vastaavista paikoista kokemuksia.

Kupletin juoni on kuitenkin KrP:lle sama kuin kahdessa edellisessä pelissä. Kausi päättyy tappiolla.

– Ei pitäisi ajatella, että tämä on erilainen peli, vaan lähdetään ihan samalla lailla kuin aiempiin matseihin.

Oman lisämausteensa illan koitokseen tuo rasitus. Pelaajien kroppaa on koeteltu pudotuspelien kiivaassa tahdissa. Seiskapeli on KrP:lle ja Happeelle seitsemäs vain 12 päivän sisään.

– Onhan tämä tosi tiivis tahti ja varmasti monella painaa. Mutta luulen että ollaan vahvoilla, kun ollaan pystytty rullaamaan kolmella kentällä. Meillä on myös paljon nuoria äijiä, jotka eivät käy päivätöissä ja ollaan päästy hyvin palauttelemaan välipäivinä.

Illan koitoksesta Laakso povaa tasaista.

– Erikoistilanteet ovat varmasti taas isossa roolissa. Etenkin kun viime matsissa ei tullut yhtään 5v5-maalia. Kumpi pystyy välttämään jäähyjä ja hyödyntämään omat ylivoimat.

– Luulen, että tänään ratkeaa kuitenkin varsinaisella peliajalla. Jonaesonin Nico lyö viimeisen tyhjiin ja voitetaan parilla maalilla.