Nico Jonaeson haki vauhtia vilttiketjun kautta, mutta lopussa seisoi kiitos – ”Ei ole varmaan ikinä hävettänyt niin paljon”

Nokian KrP:n Nico Jonaeson keräsi puolivälieräsarjassa viisi (2+3) tehopistettä. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP:n Nico Jonaeson keräsi puolivälieräsarjassa viisi (2+3) tehopistettä. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP:n Nico Jonaeson kävi puolivälierien Happee-ottelusarjan aikana läpi monenlaisia tunteita, kuten koko joukkue.

KrP:sta tuli keskiviikkona ensimmäinen suomalainen salibandyn liigajoukkue, joka on kyennyt nousemaan 1-3-tappioasemasta ottelusarjan voittoon.

Riemu repesi Raholassa, kun ratkaiseva seitsemäs ottelu päättyi KrP:lle lukemin 8-3.

– Olen tosi ylpeä jengistä, että saatiin kairattua 1-3:sta ensin 3-3:een ja tässä seitsemännessä pelissä vielä hieno voitto, Nico Jonaeson kertoi Pääkallolle.

Seitsemäs peli oli alusta asti aika hyvin KrP:n näpeissä. Mistä se johtui?

– Kun oltiin tultu 1-3:sta tasoihin, ehkä meidän kopissa oli parempi fiilis kuin kaverin kopissa. Ehkä se on ainakin yksi syy.

Ottelusarja oli lopulta ennakoidun tasainen, mutta KrP ui pahimmillaan ulkopuolisen silmin melko syvissä vesissä.

Pohjakosketus oli kolmas ottelu kotona, jonka Näätälauma hävisi 0-9. Kun seuraavassakin ottelussa nolla pysyi pitkään taululla, KrP:lle tuli keskelle ottelusarjaa lähes 105 minuutin jakso kokonaan ilman tehtyä maalia.

Miten käsittelitte asioita joukkueena?

– Sen katastrofipelin (0-9) jälkeen puitiin se halki. Neljäs peli pelattiin tosi hyvin, vaikka siinä vielä häviö tulikin. Siinä pelissä nähtiin, että aivan varmasti voidaan tulla vielä takaa ohi, jos vain uskotaan, Jonaeson sanoi.

Murskatappioon päättyneessä kolmannessa ottelussa nähtiin sellainenkin tilanne, että Jonaeson istui kolmannen erän viltissä yhdessä muun muassa Henri Johanssonin ja Morics Kruminsin kanssa.

Millainen tilanne siitä oli lähteä jatkamaan sarjaa?

– Se oli tosi hyvä tilanne, koska minua ei ole varmaan ikinä hävettänyt niin paljon kuin sen pelin jälkeen. Ei ollut muuta kuin parannettavaa.

”Lähdetään voittamaan”

Jonaeson siirtyi täksi kaudeksi Steelersistä Nokialle tavoittelemaan menestystä. Kausi on tuonut eteen Suomen cupin finaalin, joka päättyi lopulta pettymykseen. Nyt olisi edessä F-liigan välierät, joissa KrP kohtaa paikallisvastustaja Classicin.

– Classic on Classic. Ollaan tänä vuonna näytetty jo, että yksittäisessä pelissä pystytään haastamaan ja voittamaankin (cupin välierä). Nyt pitää vain yrittää neljä kertaa toistaa se, Jonaeson tuumi.

– Ei me lähdetä enää tässä peruuttelemaan. Me ollaan ansaittu paikka neljän joukossa ja lähdetään voittamaan niitä pelejä.

Classic pääsee lauantaina alkaviin välieriin huomattavasti tuoreemmilla jaloilla, kun se selvitti oman puolivälierävastustajansa LASBin viidessä pelissä. KrP sai vääntää täyden seitsemän pelin satsin, keskiviikkoiltaan asti.

Miltä se kuulostaa?

– Se kuuluu tähän asiaan kuulemma, että tiuhaan tahtiin pelataan. Ei siinä mitään. Nyt tässä palautellaan vähän ja aletaan valmistautua.