O2-Jyväskylä saa uuden päävalmentajan Joensuusta – ”Ensi keväänä meitä vastaan puolustaminen on entistä vaikeampaa”

O2 valmistautuu ensi kauteen uudessa komennossa. Kuva: Esa Jokinen

O2 valmistautuu ensi kauteen uudessa komennossa. Kuva: Esa Jokinen

Divarin puolivälieriin yltäneen O2-Jyväskylän valmennus vaihtuu ensi kaudeksi. Uutena päävalmentajana aloittaa Jouni Juurela, seura tiedottaa.

Juurela muuttaa Jyväskylään Joensuusta, jossa hän toimi LeBa-96:n organisaatiossa. Aiemmin valmentajaurallaan Juurela on toiminut mm. Josban miesten divarijoukkueen valmentajana sekä Hatsinan ja Josba juniorien valmennuspäällikkönä. Sopimus Ampparien kanssa on 1+1 vuotinen.

– Kiitän seuraa luottamuksesta päästessäni valmentamaan Amppareiden edustusukkoja. O2 on suuri ja laadukas urheiluseura, joten mielenkiintoiseen ympäristöön pääsen puuhaamaan. Tämä on itselle hyvä haaste, sillä joukkueen aikaisempi valmennus on tehnyt hienoa työtä joukkueen kanssa ja ryhmällä on korkeat tavoitteet tulevaisuuteen. Pidetään huoli, että tutkitaan ja kehitetään meidän pelaamista kilpakumppaneita enemmän. Ensi keväänä meitä vastaan puolustaminen on entistä vaikeampaa, Juurela totesi tiedotteessa.

O2:n urheilutoimenjohtaja Tuomas Pulkkinen sanoi seuran kartoittaneen uutta valmentajaa, kun kävi selväksi, ettei tällä kaudella ryhmää valmentaneiden Joonas Kaasalaisen ja Pauno Kajoksisen sopimuksia ollut mahdollista jatkaa. Kaasalainen kuitenkin jatkaa seurassa valmennuspäällikkönä.

– Jouni oli yksi vaihtoehdoistamme heti alusta alkaen ja hänen kanssaan oli aiemminkin keskusteltu mahdollisesta muutosta Keski-Suomeen. Jounin innostus valmentajana kehittymiseen ja joukkueen pelin kehittämiseen on juuri sitä, mitä etsimmekin. Loppupeleissä kyse oli enää siitä, saadaanko Jounin siviilityöt onnistumaan Jyväskylässä. ”Kaasan” ja Paunon kehittämä pelifilosofia on pääperiaatteiltaan samansuuntainen uuden päävalmentajan näkemysten kanssa, mikä lisää prosessin johdonmukaisuutta. Kaiken kaikkiaan tilanne, johon vanha valmentajapari joukkueen toi, on lupaava ja tulevaisuuskin näyttää juuri nyt valoisalta, Pulkkinen kommentoi.

Divarijoukkue aloittaa harjoittelun toukokuussa. Pelaajasopimusuutisia seura lupailee maalishuhtikuun vaihteessa.

Lähde: O2-Jyväskylän tiedote