Oilers ei häkeltynyt toisen erän maalisumasta – Santeri Lindfors jälleen jatkoaikasankari

Santeri Lindfors oli jälleen Oilersin sankari. Kuva: Jarmo Koskela

Santeri Lindfors oli jälleen Oilersin sankari. Kuva: Jarmo Koskela

Esport Oilers ja TPS mittasivat toisiaan F-liigan välierissä ensimmäisen kerran perjantaina. Esport Oilers vei pelistä voiton loppulukemin 6-5 jatkoajalla.

Avauserä oli pitkälti Oilersin pallollista hallintaa, mutta avausmaalista vastasi vierasjoukkue. Mikko Hautaniemi vei laukoi pienestä kulmasta ja pallo upposi melko erikoisesti sisään. Tasoitusosuma nähtiin, kun Jesperi Lindfors latasi Tuomas Iiskolan syötöstä ajassa 16.03. Näissä lukemissa mentiin erätauolle.

Toisen erän ensimmäinen puolisko oli vahvasti Oilersin. Eino Pesu vei espoolaiset johtoon ja ajassa 28.49 Heikki Iiskola osui Santeri Lindforsin syötöstä. 3-1-tilanteessa näytti että Oilersilla ei ole mitään hätää.

Sitten tapahtuikin outoja. Peliä oli pelattu 29.33, kun Ville Laine kavensi. Vain 11 sekuntia myöhemmin Juuso Forsman tasoitti poikittaissyötöstä. Kimara ei päättynyt siihen, sillä Hautaniemen toinen osuma syntyi pelikellon näyttäessä 31.00.

Täsä meni pari minuuttia ja Miko Kailiala laittoi reboundin verkkoon. TPS iski kuudessa minuutissa neljä maalia ja livahti kahden maalin johtoon. Loppuerää kohti TPS pystyi laskemaan pallollisesti pelin tempoa, Oilersin oltua sitä aktiivisempi osapuoli ottelussa.

Kolmoserä oli erikoistilanteiden sävyttämä. Tuomas Iiskola kavensi ensin ylivoimalla ajassa 46.42. Ville Hirvisuon napattua 2+2 minuutin jäähy naulasi Tuomas Iiskola toisella maalillaan pelin tasoihin ajassa 51.51. TPS sai viimeisellä kympillä kaksi ylivoimaa, mutta varsinainen peliaika päättyi 5-5 ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoaikaa pelattiin pari minuuttia kunnes Santeri Lindfors suti voittomaalin ajassa 63.08. Ottelun hahmo oli 2+1 naulannut Tuomas Iiskola. Lindforsin veljekset onnistuivat pistein 1+1. Kaiken kaikkiaan Oilers oli ottelussa hyvin vahvasti kuskin paikalla. TPS oli pelissä parhaimmillaan kakkoserän toisen puolikkaan.

Sarja jatkuu maanantaina Turussa. Finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.