Liigat

Oilers-luotsi Luukkonen epäselvästä maalitilanteesta: ”Näitä nyt valitettavasti tulee joka vuosi”

11.03.
2021
Liigat

Heikki Luukkosen mukaan Oilers esiintyi keskiviikkona hyvin, mutta tulos oli huono. Kuva: Juhani Järvenpää

Westend Indians ja Esport Oilers kohtasivat keskiviikkona miesten F-liigan neljännessä puolivälieräpelissä Otahallissa. Indians oli tällä kertaa etevämpi ja voitti maalein 5-3.

Keskiviikkona Oilers oli varsinkin tasavoimin parempi osapuoli ja taisi pelata toistaiseksi parhaan kuusikymppisensä sarjassa. Se johti avauserän jälkeen 1-0, mutta kakkoserässä Indians osui kolmesti ylivoimalla ja kerran tasavoimin. Kolmoserässä Oilers kiri vielä maalin päähän, mutta Aaro Astalan osuttua tyhjiin Oilersin kiri päättyi.

Oilers-käskijä Heikki Luukkonen oli tavallaan tyytyväinen esitykseen, tavallaan ei.

– Tiukkoja ja hyviä maalin pelejä nämä ovat olleet. Mukana on tunnetta ja paljon erilaisia tilanteita. Ehdottomasti hyvä peli, että ei siinä mitään. Tässä kohtaa ei kuitenkaan mitään kauneusarvoja mietitä. Tässä kohtaa on kyse voittamisesta. Jokainen peli halutaan voittaa ja silloin kun niin ei käy, niin peli ei ole mennyt meidän suunnitelman mukaan.

Pelin ollessa 1-1 Antti Suomela purjehti läpiajoon. Juuso Jokisalo torjui laukauksen puolittain, ja pallo jatkoi matkaansa kohti maalia. Videoltakaan (artikkelin lopussa yhdestä kulmasta) ei täysin aukottomasti näe menikö pallo maaliin vai ei, ja itse pelissä sitä ei Oilers-osumaksi tuomittu.

– En ole nähnyt tilannetta videolta, mutta maalintekijä itse oli sitä mieltä, että oli päivänselvä maali. Näitä nyt valitettavasti tulee joka vuosi. Viime vuonna pudotuspeleissä meiltä vietiin yksi päivänselvä maali, ja niitä edelleen tulee.

– Niin kauan kun ei ole teknologiaa käytössä, ja tuomareiden pitää nähdä aika paljon muutakin, näitä tulee. Varmasti he parhaansa yrittävät ja sitten kun tilanne menee ohi, niin ei voi kun tyytyä siihen ratkaisuun ja mennä eteenpäin. Ei sen taakse kannata mennä, Luukkonen sanoitti.

Hyvinkin ratkaisevaksi nousi Rasmus Kainulaisen viiden minuutin jäähy kakkoserässä, jonka aikana Indians osui kahdesti. Viiden minuutin rangaistukseksi moni näki sen kovana tuomiona.

Tapaus sattui Oilersin vaihtopenkin edessä.

– Minun näkemykseni on se, että Indians oli siinä pudottamassa pakille palloa, ja (Sami) Niskanen jatkoi liikettään. Kainulainen halusi vähän suojata ehtiäkseen siihen palloon ja pitääkseen huolta, että saa lisää pelitilaa. Mielestäni sellaiseen yleiseen linjaan nähden se tuli tosi kevyesti.

– Eiköhän tässä ole huipputuomarit ja ei me voida muuta kuin luottaa heidän osaamiseen ja tilanteiden tulkintaan. Se on tietysti päivänselvä asia, että erikoistilanteet ovat tärkeä osa kokonaisuutta, ja se miten niitä syntyy on aina monen tekijän summa, Luukkonen kommentoi.

Pelin kaikkein puhuttavin tilanne sattui kakkoserässä, kun Ilari Talvitie pysäytti Niko Laitin matkan kovin ottein.

– En nähnyt sitä tilannetta ollenkaan. Kaikkihan me halutaan, että parhaat pelaa tuolla laatikossa. Toivottavasti ei sen pahempaa käynyt Laitille.

Sarja oli katkolla keskiviikkona ja on uudelleen jälleen perjantaina. Oilers ei saanut sarjaa poikki 4-0, mutta Indians on jokaisessa pelissä kliseisesti veitsi kurkulla sarjan ollessa nyt 3-1 Oilersille.

Luukkosen mukaan sävelet ovat selvät perjantaita ajatellen.

– Keskitytään omaan tekemiseen. Mennään päivä ja hetki kerrallaan. Se on taas uusi peli ja siellä voi olla ihan uusia tilanteita ja uusia juttuja. Tietysti omasta mielestäni tämä on makeeta, että saadaan näitä paikallisvääntöjä lisää. Hienoa, että päästään jatkamaan sarjaa.

Onko mitään erityistä mitä keskiviikolta pitäisi parantaa perjantaille?

– Ei mitään isoa asiaa tule mieleen. Jos mietitään niin me tehtiin tässä pelissä kaksi maalia 5 vs 5. Se on tietysti sillä tavoin, että jos tekee vähän enemmän maaleja niin todennäköisyydet voittaa kasvaa. Tänäänkin oli paikkoja ja pienestä se oli kiinni, että olisi tullut muutamakin maali enemmän, Luukkonen linjasi.

Linkit:
Ottelusta voi lukea lisää täältä

Timonen iloitsi voitosta, mutta on huolissaan pallottomiin pelaajiin kohdistuvista kontakteista: ”Jotain isompaa tapahtuu vielä”

Suomelan tilanne yhdestä kulmasta:

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen