Oilers on parantanut otteitaan välierissä, eikä kiivas ottelutahti ole haitannut Justus Kainulaista: ”Nälkää on ollut, eikä jaloissa ole painanut yhtään”

Justus Kainulainen ja Oilers ovat olleet niskan päällä TPS-sarjassa. Kuva: Anssi Koskinen

Justus Kainulainen ja Oilers ovat olleet niskan päällä TPS-sarjassa. Kuva: Anssi Koskinen

Oilers johtaa välieräsarjaa TPS:aa vastaan 2–0 ja on enää kahden voiton päässä finaaleista. Espoolaisten pelikin on rullannut huomattavasti puolivälieriä paremmin. Justus Kainulaisen mielestä Oilers on löytänyt sopivan rennon otteen ja luottanut omiin vahvuuksiin.

Oilers voitti TPS-sarjan avauspelin jatkoajan jälkeen ja toisen osan Turussa selvästi 6–2. Jos puolivälieräsarja Indiansia vastaan jätti vielä kysymysmerkkejä Öljymiesten kevätkunnosta, kaksi ensimmäistä välieräottelua on antanut vastauksia. Oilers on iskussa.

Niin pallollinen kuin pallotonkin peli on parantunut. Justus Kainulaisen mukaan olennaisia muutoksia ei sarjojen välissä tehty.

– Oikeastaan ollaan vaan luotettu omaan tekemiseen. Tiedetään, että osataan pelata ja nyt on vähän pomppinutkin meille. Indians-sarjassa ei niinkään pomppinut, Kainulainen toteaa Pääkallolle.

TPS on ollut avauspelin puolivälin neljän maalin tehoryöppyä lukuunottamatta köysissä. Jopa yllättävänkin pahasti.

– En tiedä voiko sanoa, että olisin yllättänyt. Hyvin oli tiedossa, minkälainen joukkue tulee vastaan. Hyvin ollaan päästy pallolla pelaamaan, mikä sopii meille.

Yksi silmiinpistävä ero Oilersin pelaamisessa TPS- ja Indians-sarjojen välillä on ollut karvauksen toimivuus. Indians sai melko hyvin neutralisoitua Oilersin ehkäpä suurimman aseen, mutta turkulaiset ovat olleet kovan paineen alla helisemässä.

– Karvia ollaan aika paljon hinkattu, että se pitäisikin alkaa toimimaan.

Toinen silmille pompannut piirre tämän kevään Oilersissa on ollut vahvuus ratkaisuhetkillä. Oilers on voittanut kolmesta jatkoajasta kolme. Kahta jatkoaikavoittoa edelsi loppuhetkien tasoitus. Kolmansissa erissä espoolaiset ovat olleet myös vahvoja ja voittaneet seitsemässä ottelussa kuusi päätöserää.

– Kai se on siitä kiinni, että osaa olla sopivan rento niissä hetkissä, eikä rupea liikaa jännittämään.

Parannettavaa Oilersilla on kuitenkin jäänyt 5vs5-pelaamisessa. Turun peli oli vasta tämän kevään toinen, jossa erikoistilanteissa loistanut Oilers voitti tasaviisikoin. Kainulainen sanoo, että hyviäkin hetkiä on ollut ja lisää suunnan olevan oikea.

Pudotuspelien kiivaassa tahdissa harjoituskentällä ei ehdi ihmeitä tekemään. Kainulainen sanookin, että välipäivät ovat menneet lähinnä videoita kelatessa ja kehoa huoltaessa. Äärirajoilla 22-vuotiaan hyökkääjän kroppa ei kuitenkaan ole ollut, vaikka paljon pallossa viihtyvä Oilersin ykkösviisikko on myllyttänyt pitkiäkin siivuja vastustajan päässä.

– Ei ole edes ollut kovilla. On tämä vaan niin hienoa, että pääsee joka toinen päivä vääntämään. Varsinkin kun itsellä jäi viime kevät väliin loukkaantumisen takia. Nälkää on ollut, eikä jaloissa ole painanut yhtään.