Divarit

Pääkalloennakko: Karhun kämmen lyö Tiimin laudalta

04.03.
2021
Divarit

Karhut lähtee pudotuspeleihin hurjasta voittoputkesta. M-Team koettaa roikkua perässä. Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Vain pisteen erolla Divarin runkosarjassa toiseksi jäänyt porilainen Karhut valitsi puolivälierävastustajakseen helsinkiläisen M-Teamin (runkosarjan 6.).

Lähtökohdat:

Karhut aloitti kauden kolmella tappiolla, otti sen jälkeen seitsemän voittoa putkeen, koki 15.11. LNM:lle 3-4-kotitappion – eikä ole sen koommin hävinnytkään. Karhut lähtee pudotuspeleihin 15 ottelun voittoputkessa!

Karhut voitti siis runkosarjassa peräti 22 ottelua. Se oli enemmän kuin runkosarjavoittaja FBC Turulla, mutta niin sanottuja irtopisteitä jäi porilaisilta enemmän matkan varrelle.

Karhut päästi Divarin runkosarjassa 26 ottelussa ainoastaan 90 maalia. Se on suoritus, jolle ei löydy historiasta vertaa.

Ylipäätään edellisen alle sadan päästetyn maalin saldon löytääkseen Divarin sarjataulukkoja täytyy kelata vuoteen 2009-10, jolloin tempun teki Karhujen edeltäjä FBT Pori – ainoa vaan, että silloin saldo syntyi 22 ottelun runkosarjassa länsilohkossa, kun Divari oli jaettuna vielä kahteen lohkoon.

Jos katsotaan tilastoja toiseen päähän, niin liigajoukkue LASBista Poriin palannut Tomi Jerkku (29+17) oli kaivattu vahvistus. Eero Vanhatalo (26+15) ei jäänyt kauaksi, eikä Karhuista puhuttaessa sovi unohtaa Juuso Aholaa. Vuonna 2003 syntynyttä talenttia ollaan huhuissa viemässä hurjaa vauhtia F-liigaan.

Pekka Nylundin valmentama Karhut on Divarin paras vastaiskujoukkue. Keskialueen pallonmenetyksiin on varaa porilaisia vastaan vielä vähemmän kuin joitakuita muita. M-Teamin materiaalin syvyys ei riitä Karhuja vastaan.

M-Team taas teki tällä kaudella tasaisen varmaa työtä ja päätyi ensimmäistä kautta joukkuetta luotsanneen Teemu Kalinaisen johdolla takuuvarmasti pudotuspeleihin. M-Teamin pätevät varmasti sanat siitä, että helsinkiläisillä ei ole tässä kohtaa mitään hävittävää.

Vaikka Tiimi ei kaikella kunnioituksella ole se Divarin suurimmassa valokeilassa ja huomioarvossa kylpevä ryhmä, joukkueessa on taitoa ja jalkoja. Pelihuumorin löytäessään ryhmä on viheliäinen vastustaja.

M-Team osoitti tällä kaudella myös sen että, että Ruskeasuolla on sittenkin myös elämää jälkeen Antti Itkosen. Seuralegenda Itkonen tilitti Tiimille 14 kauden aikana tasan 600 tehopistettä pudotuspelit mukaan lukien.

Nyt soihtua ovat kantaneet etunenässä Eetu Erkkilä (23+19) ja Jesse Jokelainen (26+7). Puolustaja Ville Rautakoura on väläytellyt taitojaan rankkareissa.

Joukkueessa on monia 1998 syntyneitä pelaajia, jotka olivat pari vuotta sitten voittamassa M-Teamille A-nuorten SM-pronssia. Heissä on helsinkiläisille hyvä tulevaisuuden runko.

Knopit:

Karhut on tehnyt melkoisen loikan kolmen vuoden takaisesta tilanteesta. Keväällä 2019 Karhut putosi ranskalaisen visiitin jälkeen liigasta, ja joukkue hajosi taivaan tuuliin. Divari-kauteen 2019-20 joukkue lähti likipitäen toivottomista ennakkoasetelmista. Tuon kauden aikana kaupungin kokeneita kontioita saatiin yksi pelaaja kerrallaan palaamaan kentille, ja Karhut sai hilattua itsensä kuiville Divarin putoamistaistoista. Nyt joukkue on taistelemassa tosissaan paluusta liigatasolle. Karhujen kevään menestyksen pitäisi olla nyt todennäköisempää kuin se oli edellisenä nousukeväänä 2018, jolloin porilaiset ponnistivat ylimmälle tasolle runkosarjan kuutossijalta.

Siinä missä porilainen salibandy on ollut vuosikymmenten varrella omanlaisessaan turbulenssissa, seuranimet ja vetovastuut ovat vaihtuneet, niin M-Team on ollut takuuvarma suorittaja. Ei suinkaan säkenöivin, vaikka seurahistoriassa löytyykin yhteensä kolme liigakautta kahdelta eri ajanjaksolta, mutta tasaisen varma puksuttaja. Kolmossija Divarin maratontaulukossa ei valehtele. Kuluva kausi on Tiimille 16. tällä sarjatasolla.

Taistelupari:

Ville Salonen (Karhut) – Aki Mäkinen (M-Team)

Ville Salonen ja Aki Mäkinen eivät ole välttämättä niitä aivan joukkueidensa näkyvimpiä pelaajia, mutta erittäin tärkeitä kumpainenkin. Salonen on suorastaan porilainen seuralegenda ja Mäkinenkin on muodostunut M-Teamissa vakiokaartilaiseksi. Täytyy kuitenkin muistaa, että pelaajilla on 11 vuoden ikäero: Salonen on syntynyt 1987, Mäkinen 1998.

Mäkinen on pelannut Divari-uransa toistaiseksi tehokkaimman kauden, kun pakin paikalta syntyi runkosarjassa 27 pinnaa. Salonen saldotti yhden enemmän.

Molemmat heistä ovat myös pelaajia, jotka eivät kaihda fyysisiä vääntöjäkään. Arvatenkin niitä on edessä myös pudotuspeleissä, joten taistelutahtoa tarvitaan. Siinä kohtaa nämä miehet toimivat esimerkkeinä myös joukkuekaverien suuntaan.

Kauden aiemmat kohtaamiset:

4.10.2020 M-Team – Karhut 3-4
23.1.2021 Karhut – M-Team 12-3

Näin pelataan:

La 6.3.2021 klo 18.30 Karhut – M-Team, Porin UT
Su 7.3.2021 klo 18.30 M-Team – Karhut, Ruskeasuo
Tarvittaessa: Ti 9.3.2021 klo 18.30 Karhut – M-Team, Porin UT

Kaikki ottelut suorina lähetyksinä Solidsport-palvelussa

Kumpi voittaa?

Karhujen kynnet ovat nyt sen verran terävinä, että M-Teamin ei auta kuin tyytyä kohtaloonsa.. Karhut voittaa 2-0, ja Tiimi voi kunniakkaan taistelun hävinneenä vetäytyä kevätlaitumille odottamaan seurahistorian 17. Divari-kautta.

Pääkallo.fi