Pääkalloennakko: Kärki kohtaa karanteeneista kärsineen

FBC Turku on lähtökohtaisesti Kirkkonummi Rangersia edellä, mutta puolivälieräsarja ei ole läpihuutojuttu. Kuva: Anssi Koskinen

FBC Turku on lähtökohtaisesti Kirkkonummi Rangersia edellä, mutta puolivälieräsarja ei ole läpihuutojuttu. Kuva: Anssi Koskinen

Divarin runkosarjan voittaja FBC Turku sai poimia puolivälierävastustajansa ensimmäisenä, ja valinta osui Kirkkonummi Rangersiin (runkosarjan 7:s).

Lähtökohdat:

FBC Turku voitti runkosarjan pisteen erolla Karhuihin. FBC:n saldo oli vakuuttava: se voitti 26 runkosarjaottelustaan 20 ja hävisi vain kahdesti varsinaisella peliajalla. Pieni erikoisuus oli se, että BeeCee hävisi kaikki jatkoajalle tai rankkareihin venyneet neljä otteluaan.

Antti Vuorinen (31+10) ja Matias Kallio (22+18) puhkaisivat 40 pisteen rajan runkosarjassa, ja maalivahti Aleksi Sillantaka oli torjuntaprosentillakin mitattuna aivan sarjan kärkikastia.

Kirkkonummi Rangers oli pääsarjajoukkueista varmasti eniten koronan kurittama. Rangers joutui syyskauden aikana peräti kolmesti koronakaranteeniin. Tämän vuoksi joukkueen kevätkaudesta tuli tiivis, kun sen piti pelata rästiin jääneitä otteluitaan.

Runkosarjan viimeisen kuukauden aikana se pelasi yhdeksän ottelua. Joukkue selvisi sumasta pudotuspeleihin. Rangers osoitti luonnetta voittamalla viidestä viimeisestä ottelustaan neljä.

Divarin helmikuun pelaajaksi valittu Kristian Lamminen mätti itsensä koko sarjan pistepörssivoittajaksi tehoin 39+16=55. Erik Helenius jäi 22 pisteen päähän, vaikka olisi omilla tehopisteillään (33) ollut viidessä Divari-joukkueessa pistekunkku.

FBC Turussa riittää kokemusta ja laatua tasaisesti kaikkiin kolmeen kentälliseen. Rangersin ykkösketju Kaius Klemetti–Helenius–Lamminen pakkiparina Markus Fredriksson–Emil Vehanen saattaa lyödä FBC:n ykkösen, mutta alemmissa kentällisissä BeeCee voittaa.

Rangersin toivo lepää siinä, että se pystyisi pitämään FBC:n pois pallolta ja siten nollaamaan turkulaisten pelaamista, ja samaan aikaan oman ykkösketjun huikea tehovire kantaisi.

Taktiset elementit nousevat tässä otteluparissa kiinnostavasti esiin. Santeri Raatarilan valmentama FBC Turku on Divarin joukkueista kenties kaikista valmennetuin, ja sen pelaamisen rakenne on kehittynyt sekä viime kaudesta että läpi tämän kauden. Myös Sebastian Fager-Pintilän luotsaama Rangers kuuluu Divarin ”pelikirjajoukkueisiin”.

Knopit:

Voi olla, että Kirkkonummen legendaarinen ”Pommari” nähdää sunnuntaina viimeisen kerran pelipaikkana tällä tasolla. Rangers on siirtymässä pelaamaan upouuden Jokirinteen oppimiskeskuksen saliin. Alkuperäinen suunnitelma kirkkonummelaisilla oli siirtyä uuteen halliin pudotuspeleissä. Nyt Rangers yrittää saada maanalaisesta kotiedusta vielä kaikki irti – valitettavasti ilman paikalla olevaa yleisöä.

Taistelupari:

Miikka Sokka (FBC Turku) – Kristian Lamminen (Rangers)

Joukkueensa ykköskenttää johtava Miikka Sokka pelaa liigakenttien jälkeen nyt kolmatta kautta FBC:ssä. Hän on niitä miehiä, joiden odotetaan kantavan BeeCeetä kevään isoissa peleissä, jos ja kun ryhmä aikoo nostaa Turun kahden F-liigajoukkueen kaupungiksi myös miesten puolella. Sokka on ratkaisupeleissä kiinnostava seurattava.

Kristian Lamminen on tällä hetkellä Divarin kuumin pelaaja. Pistepörssivoittajan plusmiinussaldo runkosarjassa oli +28. Lamminen on kauden jälkeen todennäköinen F-liigaan lähtijä, mikäli ylemmät kentät vielä kiinnostavat.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
4.11.2020 FBC Turku-Rangers 7-3
6.2.2021 Rangers-FBC Turku 3-11

Näin pelataan:

La 6.3.2021 klo 14.00 FBC Turku-Rangers, Kupittaan ph
Su 7.3.2021 klo 12.30 Rangers-FBC Turku, Kirkkonummen VS

Tarvittaessa: Ke 10.3.2021 klo 18.30 FBC Turku-Rangers, Kupittaan ph

Kaikki ottelut suorina lähetyksinä Solidsport-palvelussa

Kumpi voittaa?

Tunnetusti kiharaisissa Divarin pudotuspeleissä tämäkään sarja ei ole mikään läpihuutojuttu. Kuitenkaan Pommarissa ei nähdä kevään salibandypommia, vaan FBC lähettää Rangersin laulukuoroon otteluvoitoin 2-0.