PSS ja SSRA naisten liigan välieriin – Loisto pakotti Classicin vitospeliin

Loisto kaatoi Classicin lauantaina ja sarjassa nähdään viides peli. Kuva: Esa Takalo

Naisten F-liigassa pelattiin lauantaina kolme puolivälieräottelua.

Tampereen Classicilla oli mahdollisuus edetä välieriin lauantaina, mutta FBC Loisto oli eri mieltä Tampereella. Avauserässä Loisto iski neljästi ja Classic kertaalleen. Toisessa erässä nähtiin vielä Loistolta yksi osuma, mutta siihen tyrehtyivät molempien maalihanat, joten turkulaiset hakivat tärkeän 5-1-voiton Tampereelta.

Loiston tehopelaajia olivat Saana Lenkkeri (2+0) ja Eerika Koski (0+2). Sarjan viides ja ratkaiseva peli pelataan sunnuntaina Turussa. Molemmat joukkueet ovat toistaiseksi voittaneet vain vieraskentällä.

Esa Takalon ottelukuvat

EräViikingit emännöi lauantaina SSRA:ta Helsingissä. Kotijoukkue johti peliä 2-1 avauserän jälkeen, ja 3-2 toisen erän alussa, mutta oululaiset veivät kakkoserän nimiinsä luvuin 4-1. Päätöserä oli vieraiden heiniä lukemin 3-0, joten SSRA otti kolmannen voittonsa lukemin 8-3 ja jatkaa välieriin voitoin 3-1. Oululaisten teholinko oli 3+1 iskenyt Hanna Niemelä.

Koovee oli selkä seinää vasten Tampereella PSS:aa vastaan. PSS teki ottelun sävelet selväksi viemällä sen peräti 5-0. Kotijoukkue iski pari kosmeettista kavennusta ottelussa, mutta lukemat 9-2 eivät jättäneet mitään selittelyn sijaa. PSS eteni välieriin voitoin 3-1. Tehopelaajina kunnostautuivat PSS:n Ella Sundström (2+2) ja Ella Holmberg (2+1).

Välieräpaikan ovat tähän mennessä varmistaneet runkosarjan ykkönen SB-Pro, runkosarjan kakkonen SSRA sekä runkosarjan kolmonen PSS. SSRA ja PSS kohtaavat siis välierissä ja Pron vastus on joko Loisto tai Classic.