Ulkomaat

Ruotsissa paljastui laaja huumevyyhti – maajoukkuepelaaja yksi syytetyistä: ”Olen syytön”

03.03.
2021
Ulkomaat

Kuvituskuva: Juhani Järvenpää

Ruotsissa paljastui laaja rikosvyyhti, jossa yhtenä syytettynä on meritoitunut salibandypelaaja. Asiasta uutisoi muun muassa iltapäivälehti Aftonbladet.

Huumekauppaan liittyvässä rikosjutussa on kaikkiaan 58 syytettyä. Syytetyn salibandypelaajan kerrotaan olevan lajin eturivin tähtiä ja pitkäaikainen Ruotsin maajoukkuepelaaja. Hänen epäillään ostaneen ja myyneen huumausaineita verkossa vuonna 2019. Pelaaja kiistää syyllisyytensä.

– Olen syytön, hän sanoi Aftonbladetille.

Todistusaineisto pelaajaa vastaan koostuu Swish-mobiilisovelluksen rahasiirroista ja puhelinkeskusteluista naisen kanssa, joka on myöntänyt syyllistyneensä pienempiin huumausainerikoksiin. Syyttäjä on kutsunut naisen todistamaan salibandypelaajaa vastaan.

Aftonbladetin rikosvyyhti sijoittuu Uppsalaan. Syyttäjän todistusaineisto on kaikkiaan 16 000 -sivun pituinen ja koostuu pitkälti Ranskan poliisin murtamista Encrochat-tietoliikennepalvelusta siepatuista viesteistä. Lehden mukaan kyseessä on uppsalalainen rikollisverkosto, jota syytetään myös aseisiin liittyvistä rikoksista.

Syytetyn pelaajan seuran urheilujohtaja kommentoi Innebandybandymagazinetille, että tilanteesta keskustellaan paraikaa.

– Pelaajaa syytetään, mutta häntä ei ole tuomittu. Ennen kuin teemme päätöksen, meidän on puhuttava pelaajan kanssa. Asiasta keskustellaan hallituksessa tänään, urheilujohtaja sanoi Innebandymagazinetille.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira